Lukkomania-foorumin säännöt 18.1.2009

Näillä pelisäännöillä mennään.

Lukkomania-foorumin säännöt 18.1.2009

ViestiKirjoittaja Moderaattorit » Sunnuntai, 18 Tammikuu 2009, 18:16

Ylläpito päätti asiasta keskusteltuaan tiivistää foorumin sääntöjä ja yhdistää samansisältöiset 6 ja 8 §:t uudeksi 6 §:ksi. Poistetun 8 §: jälkeisten sääntökohtien numerointi pienenee, joten ennen 18.1.2009 annetut huomaukset/kirjoituskiellot viittaavat 20.1.2008 sääntöihin. Sisällöllisesti säännöt pysyvät ennallaan.

LUKKOMANIA-FOORUMIN SÄÄNNÖT 18.1.2009 ALKAEN
Lukkomania-foorumi on Rauman Lukkoon keskittyvä jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, jonka ylläpitäjät odottavat kirjoittajilta pääasiassa keskustelua Lukkoa ja muuta jääkiekkoa koskevista jääkiekkoaiheisista asioista. Ylläpito valvoo seuraavien sääntöjen noudattamista ja niiden perusteella kirjoituksesta voidaan antaa huomautus, kirjoituksia voidaan poistaa ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Säännöt on laadittu, jotta keskustelu foorumilla olisi mahdollisimman sujuvaa ja laadukasta.

1 § Kullakin käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus (nimimerkki). Usean nimimerkin käytöstä kirjoitusoikeudet foorumille poistetaan välittömästi, kun asia havaitaan.

2 § Kirjoitusoikeuksien myöntämisen jälkeen jokainen uusi käyttäjä on heti ylläpitäjien erityistarkkailussa. Mikäli kirjoitukset osoittavat, että käyttäjällä ei ole mitään annettavaa keskustelupalstalle, tai että hän ei piittaa palstan säännöistä, kirjoitusoikeudet voidaan poistaa ilman varoitusta.

3 § Kaikki viestit tulee kirjoittaa oikealle, niille tarkoitetulle alueelle. Mikäli et ole varma, mille alueelle viestisi kuuluu, niin kysy. Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Ylläpitäjät voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta.

4 § Otsikoi avaamasi ketju selkeästi. Liiallinen huuto- ja kysymysmerkkien sekä muiden ”tehostekeinojen” käyttö otsikoinnissa on kiellettyä.

5 § Pyri kirjoittamaan hyvällä suomen kielellä. Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista, että teksti on helposti luettavaa. Täydellisyyttä ei keneltäkään tietenkään vaadita.

6 § Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole mitään uutta annettavaa keskustelulle. Sisällöttömiin viesteihin puututaan aina ja varsinkin, jos ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Jokaisen kirjoittajan on noudatettava yleistä netikettiä ja ymmärrettävä hyvän maun käsite.

7 § Opettele testauspuolella lainaaminen, linkitys sekä kuvien ja muiden dokumenttien lisääminen yms. Lisätessäsi foorumille uutisen, huhun tms, on lähde aina kerrottava ja kykyjen riittäessä käytettävä mielellään linkitystä. Mikäli kyseessä on huhu, tee aina selväksi onko kyse omista arvailuista vai todellisista tiedoista.

Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä. Lainausta voi ja pitääkin lyhentää koskemaan kommentoitavaa kohtaa, mutta alkuperäisen ajatuksen tulee säilyä lyhennyksestä huolimatta.

8 § Trollaaminen eli sellaisten viestien kirjoittaminen, joilla pyritään tietoisesti ärsyttämään muita kirjoittajia, on kielletty. Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan. Henkilökohtaiset loukkaukset ovat rangaistavia.
Provokatiivisetkin viestit ovat sallittuja elleivät ne riko palstan muita sääntöjä.

9 § Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen tai siihen liittyvä vihjailu tai arvailu tullaan poikkeuksetta tuomitsemaan. Nimeltä mainitun henkilön tai helposti tunnistettavan henkilön tahallinen herjaaminen tai nimittely on kielletty.

10 § Mainostaminen on kiellettyä.

11 § Kaikki laissa kielletty toiminta ja siihen yllyttäminen tai kehottaminen on kiellettyä. Laissa kiellettyjä ovat mm. tekijänoikeusrikkomukset ja kunnianloukkaukset. Toisen henkilön tai jonkin ihmisryhmän halventaminen tai loukkaaminen esittämällä valheellisia tietoja, vihjauksia tai perättömiä syytöksiä on palstalla kielletty ja siihen puututaan.

12 §
Lukkomania-keskustelufoorumin ylläpitäjät päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.
Avatar
Moderaattorit
Konstaapeli
 
Viestit: 115
Liittynyt: Keskiviikko, 12 Maaliskuu 2008, 09:14

Paluu Säännöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron