Olympiakiekko 2010 Kanadassa

Täällä keskustellaan Leijona-joukkueiden edesottamuksista.

Re: Olympiakiekko 2010 Kanadassa

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Sunnuntai, 28 Helmikuu 2010, 18:35

Kokonaisuutena ei mikään häikäisevä turnaus Leijonilta, mutta lopputulos oli toki hieno. Oikeastaan voisi todeta, että peliesityksiin nähden pronssi on jopa yllättävän hyvä tulos. Pelin taso vaihteli järkyttävän surkeasta (Ruotsi-peli kokonaisuudessaan, USA-pelin 1. erä ja Slovakia-pelin 2. erä) todella hyvään ja paikoin jopa erinomaiseen. Parhaimmillaan Suomi taas oli ilman muuta Tsekki-ottelussa ja nyt sitten lopuksi Slovakiaa vastaan pronssin kohtalon ratkaisseessa viimeisessä erässä. No, kun näissä arvoturnauksissa homma on kerrasta poikki, niin joskus heikommillakin tai ainakin epätasaisilla otteilla voi edetä pitkällekin. Mitään pronssin arvosta pois ottamatta on kuitenkin niin, ettei Leijonalauma missään vaiheessa peliä ns. isoja/isompia kiekkomaita vastaan peliä pystynyt suvereenisti hallitsemaan. Alkupeleissä tietysti sitten etukäteen heikommista vastustajista (Valko-Venäjä, Saksa) otettiin "pakolliset" ja onneksi isonumeroiset ylimääräisen lepopäivän taanneet voitot.

Komea suoritus, vaikka ei tyylipuhtaudessaan siis ihan nappiin mennyt. Hieno kuitenkin, että nämä puolentoista vuosikymmenen ajan Suomea kannatelleet avainpelaajat (Selänne, SKoivu, Lehtinen, Peltonen jne...) saivat maajoukkueuralleen mukavan lopetuksen. Savotta loppui kuitenkin voittoon ja arvokkaaseen olympiamitaliin. Näytti siltä, että ainakin Selänteelle maistui vallankin maukkaalta.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Olympiakiekko 2010 Kanadassa

ViestiKirjoittaja IRI » Maanantai, 01 Maaliskuu 2010, 09:26

Sen verran pitää vielä palata tähän jellonajoukkueeseen, että itse olisin valmis julistamaan Jarkko Ruudun joukkueen parhaaksi pelaajaksi Vancouverin turnauksessa. Rooli ei ollut suuri, mutta Jalonen varmasti sai mitä tilasi. Hyvää pelinlukua, sijoittumista ja puolustuspeliä plus kaikki turhat typeryydet pois. Joo, yksi kymmenen minuutin jäähy, mutta sekään ei kenenkään kisoja pilannut.

Kuudessa pelissä 2+1 ja +3 (Ville Peltosen kanssa Suomen paras +/-). Ei paljoa enempää voisi odottaa. Ja kaikesta ajoittaisesta hölmöilystä ja niskaan heitetystä paskasta huolimatta Ruutu on aika fiksu poika: "Jarkko Ruutu antoi arvokkaan "mitalin" päävalmentajalle". Kertoo myös mielestäni jotain siitä, miten paljon nämä "joukkueessa vallan kaapanneet NHL-pelaajat" arvostavat päävalmentajaansa.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Olympiakiekko 2010 Kanadassa

ViestiKirjoittaja Olkku » Tiistai, 16 Maaliskuu 2010, 15:28

Jukka Jalonen pitää virheenä, ettei valinnut Jussi Jokista olympiajoukkueeseen. YLE.n haastattelussa Jalonen sanoo asian vaikuttaneen joukkueen ilmapiiriin. Suomessa syntynyt kansanliikekkin vaikutti asiaan painostavasti, sanoo Jalonen.

Jukka Jalosen haastattelu.
27.11 1997 - 09.07 2013 Remu
Olkku
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 10150
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 21:14
Paikkakunta: Nakkila

Edellinen

Paluu Maajoukkueet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron