SM- liigan "tärkeät" pelit

Keskustelua Liigasta (SM-Liiga), muista joukkueista ja pelaajista.

SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja Cannedheat » Torstai, 04 Maaliskuu 2010, 17:45

En löytänyt oikein ketjua aiheeseen, joten avasinpa tällaisen sitten.

Tänään pelataan todella mielenkiintoinen kierros kaikkiaan, jossa jokaisella pelillä on joukkueille suuri merkitys:

Jokerit - Tappara: Ovat tasapisteissä ja taistelevat molemmat pääsystä kuuden joukkoon ja toisaalta myös putoamisesta kokonaan Poffeista

JYP - KalPa: Herran kiesut... tällä pelillä on tosiaankin merkitystä myös Lukolle! Kalpan voittaessa johtaisi tällöin koko sarjaa! Jyp:n voittaessa kaventaisi
eron Kalpaan kahteen pisteeseen ja myös Lukkoon enää neljään pisteeseen. Tästä ei oikein tiedä mitä edes "toivoisi"? Ehkäpä jatko-ajalle menoa?

Pelicans - Kärpät: Poffeihin/ulos/kuuden joukkoon :IRV

SaiPa - Blues: Bluesilla poffeihin ja Saipalla jopa kuuden joukkoon ja molemmilla ulos!

Täytyypä tänään oikein seurata nettiradion myötä tuo Jyp-Kalpa ottelua ja "jännittää" kummankin puolesta. No tapahtui mitä vain niin huomisessa Ässä pelissä
on todellakin panosta... huh-huh :thumbsup
Ördög!
Avatar
Cannedheat
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 11143
Liittynyt: Keskiviikko, 08 Elokuu 2007, 18:00
Paikkakunta: Salo

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 04 Maaliskuu 2010, 22:01

Cannedheat kirjoitti:Jokerit - Tappara: Ovat tasapisteissä ja taistelevat molemmat pääsystä kuuden joukkoon ja toisaalta myös putoamisesta kokonaan Poffeista

Tappara nappasi kolme pinnaa ja niin sarjatilanteen kuin Urpolta nähdyn perusteella ne olivat tamperelaisille tärkeämmät. Tappara vankisti asemaansa, Jokerit ei oikeastaan menettänyt vielä mitään.

Cannedheat kirjoitti:JYP - KalPa: Herran kiesut... tällä pelillä on tosiaankin merkitystä myös Lukolle! Kalpan voittaessa johtaisi tällöin koko sarjaa! Jyp:n voittaessa kaventaisi
eron Kalpaan kahteen pisteeseen ja myös Lukkoon enää neljään pisteeseen. Tästä ei oikein tiedä mitä edes "toivoisi"? Ehkäpä jatko-ajalle menoa?

Ei menty jatkoajalle, PyH otti kolme pinnaa ja nyt huominen Ässät-peli on Lukolle entistäkin tärkeämpi. Kolmen pinnan voitolla kalakukkoset ovat 5 takana ja Ryynipyyn Traktor käytännössä tekemättömän urakan edessä, 7 pisteen takamatkan kiinniajaminen vaatii sekä Lukon totaalista sössimistä että JyPin onnistumisia.

Cannedheat kirjoitti:Pelicans - Kärpät: Poffeihin/ulos/kuuden joukkoon :IRV

Kärpäset voittivat, joten kova hinku on kuuden sakkiin. Pelikaaneille kärsäpotti tarkoittaa sitä, että samoista sijoituksista tappeleville ei juuri sovi enää hävitä tai säälipaikkakin on pelkkä unelma.

Cannedheat kirjoitti:SaiPa - Blues: Bluesilla poffeihin ja Saipalla jopa kuuden joukkoon ja molemmilla ulos

Blues olisi ehdottomasti tarvinnut tästä puhtaan voiton, mutta nyt SaiPa otti kuitenkin pinnan, joka voi lopulta ratkaista näiden joukkueiden järjestyksen.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja IRI » Torstai, 11 Maaliskuu 2010, 18:35

Jaaha, tänään vedetään taas muutama "tärkeä" peli. Illan kattaus on seuraavanlainen:

Jokerit - TPS
JYP - SaiPa
Tappara - Pelicans
Ässät - KalPa

Perataanpa vähän illan antia.

Jokerit - TPS... Jokerit on sekaisin kuin seinäkello, mutta sinnittelee miljoonamiehistönsä kanssa päästäkseen kymmenen joukkoon ja tarvitsee siis kipeästi pisteitä. TPS lienee varma pudotuspeleissä, mutta pitisi varmaan mielellään kuudennen paikan, jottei joutuisi sääläreihin. Pari-kolme lisäpistettä varmistaisi paikan kympin sakkiin. Mahdoton veikata, kumpi vie. Paperilla Jokerit, kaukalo on usein muuttanut tilannetta. Tässä kohtaa voisi jopa toivoa "aitojen ihmisten kaupungin" seuran voittoa.

JYP - SaiPa... JYP virittelee konettaan pudotuspeleihin ja yrittää sinnikkäästi voittaa myös runkosarjan. SaiPa tappelee kynsin hampain "paikasta auringossa" ja onkin pelannut viime aikoina erittäin hyvin. Kertaalleen SaiPa on onnistunut pisteet Nykäskylästä tällä kaudella viemään, joten ei aivan mahdoton ajatus sekään. Voitolla SaiPa omaisi vielä hyvät mahdollisuudet jatkaa kautta pidempään. JYP taas voittaessaan varmistaisi melkein käytännössä vähintään kolmannen sijan runkosarjassa. Joo-o, totta kai tässä kohtaa kuuluu toivoa SaiPan voittoa, koska se auttaisi myös Lukkoa.

Tappara - Pelicans... Tapparalla on vielä saumoja kuuden joukkoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan ja totta kai siihen on kova pyrkimys. Sivussa on kuitenkin iso palanen Tapparan pelaamista eli Steve Guolla (runkosarjan loppuun sivussa), joten sielläkin on vastuuta tarjolla jollekin muulle. Pelicansilla on puolestaan se kuuluisa pakkovoiton paikka, sillä muuten playoff-juna menee ja viheltää mennessään jättäen Pelsut asemalle. Tilanne on nytkin aika vaikea. Mutta uskoisin, että niin kauan Pelicans rutistaa kun vain vähänkin on mahdollisuuksia ylemmäs. Tästä turpaan, niin se on käytännössä kiitos ja hyvää yötä, Pelicans. Tämän pelin lopputuloksella nyt ei sen suurempaa merkitystä ole, mutta jos valita pitää, niin mieluummin Pelicans kymppisakkiin kuin Jokerit :wink:.

Ässät - KalPa... Paskaan jamaan ovat porilaisetkin itsensä laittaneet, vaikka vähän aikaa sitten kaikki näytti aika hyvältä. Pelicansin tavoin patalapuilla olisi melkein se pakkovoiton paikka. Jos turpaan tulee ja samalla SaiPa ja Jokerit voittavat, niin aikainen Levin matka alkaa näyttää todennäköiseltä. Voitolla toivo eläisi vielä. KalPa puolestaan yrittää pitää valtaamansa kärkipaikan, joten pisteitä tarvitaan sielläkin. Tappiokaan ei vielä KalPan runkosarjavoittoa välttämättä vie, mutta hankaloittaa sitä taas. Noloa ja oikeastaan surullista, mutta pakko tässä taitaa olla toivoa Ässien voittoa... Lukon edun nimissä luonnollisesti :IRV.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja IRI » Torstai, 11 Maaliskuu 2010, 22:09

IRI kirjoitti:Jaaha, tänään vedetään taas muutama "tärkeä" peli. Illan kattaus on seuraavanlainen:

Jokerit - TPS
JYP - SaiPa
Tappara - Pelicans
Ässät - KalPa

No menivät sitten melkein kaikki pelit päin persettä. Ainoastaan Pelicansin voitto meni nyt vähän "sinne päin". Kaiken kaikkiaan kierros jätti edelleen kaiken täysin auki. Ässät toki teki loppukaudesta itselleen entistäkin haastavamman. Ottelu KalPaa vastaan olisi ollut täysin voitettavissa, mutta ei maistunut. Neljä pinnaa viivan päälle ja neljä peliä = epätodennäköistä. Pelicans voitti ja pudotuspelihaaveet ovat vielä niukin naukin hengissä. SaiPa on tappiostaan huolimatta pelissä mukana. Sen verran illan kierros varmisti, että sekä Tappara että Kärpät tarvitsevat vielä muutaman pisteen, jotta pudotuspelipaikka varmistuu.

Huomisessa HPK-Lukko-ottelussa panosta on oikeastaan vain Lukolla. HPK:n viitospaikka on tuskin uhattuna ja ylemmäs on liikaa matkaa.

Lauantaina pelataan sitten seuraavasti:

HIFK - HPK
-Periaatteessa kummallekin suhteellisen merkityksetön ottelu. Menee enemmän koneen virittelyyn playoffeja varten. Toisaalta voi olla hyvinkin mielenkiintoinen matsi, jossa haetaan asetelmia, koska kyseessä on mahdollinen ja jopa suhteellisen todennäköinen pudotuspelipari.
Ilves - TPS
- Ilveksen sarjasijoituksen kannalta täysin turha peli, mutta toimii hyvänä valmistautumisena karsintoihin. TPS tarvitsisi pisteitä, mutta ei välttämättä niitä helpolla saa.
JYP - Jokerit
- Molemmilla panosta. JYP jahtaa Lukkoa ja KalPaa, Jokerit pudotuspelipaikkaa. JYP suosikki, mutta Jokereilla on omat saumansa.
KalPa - Blues
- Tässäkin molemmilla panosta. KalPa yrittää pitää Lukon ja JYPin takanaan, Blues kaipaa kipeästi pisteitä playoff-paikkaa varten. KalPa lievä suosikki, mutta Blues osaa kyllä puuduttaa vastustajan kiekollisen pelaamisen ja on kärsivällinen joukkue. Toivotaanpa Bluesin voittoa ihan piruuttaan...
Kärpät - Ässät
- Ottelu 1 JB (jälkeen Buddhan). Näytön paikka Kärppä-pelaajille. Ässillä käytännössä viimeinen oljenkorsi. Jos takkiin tulee, niin voi melkein kilauttaa kaverille ja tilata matkan Leville.
Lukko - Tappara
- Luonnollisesti kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Lukko jahtaa KalPaa ja yrittää pitää JYPin takanaan. Tappara ollut todella hankala vastustaja tällä kaudella, joten nyt olisi sitten se kuuluisa "payback time".
SaiPa - Pelicans
- Kuoleman peli ainakin Pelicansille. Tappio tietäisi melko pomminvarmasti pudotuspelihaaveiden hautaamista ainakin vuodeksi. Sama pätee hyvin pitkälle myös toisin päin. SaiPa tarvitsee surkeasti voiton, jotta toiveet pudotuspeleistä pysyvät hengissä.

Ans kattoo ny, miten menee. On tää jännää...
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja IRI » Lauantai, 13 Maaliskuu 2010, 23:56

IRI kirjoitti:HIFK - HPK
Ilves - TPS
JYP - Jokerit
KalPa - Blues
Kärpät - Ässät
Lukko - Tappara
SaiPa - Pelicans

Kukkuu, eipä tilanne paljoakaan selkiytynyt. IFK kyykytti HPK:a, TPS voitti Ilveksen, JYP jyräsi Jokerit (ja tästä pelistä taitaa parhaiten jäädä mieleen jälleen kerran jonkun neropatin hallissa virittämä savu...), Blues tosiaan voitti KalPan (joten Lukon voitto olisi tullut todella hyvään saumaan), Ässät haki hieman yllättäen pinnat Oulusta ja playoff-haaveet elävät vielä ja SaiPa voitti Pelsut rankkareilla.

Sarjan sijoilla 8-13 olevat joukkueet ovat edelleen viiden pisteen sisällä, joten kaikki on vielä auki. Pelicansin tilanne on kaikkein ahdistavin, koska sen pitäisi ohittaa kolme joukkuetta ja vastaan tulee tiistaina JYP, torstaina TPS ja lauantaina HPK. Väittäisin, että ulkona ovat ja kausi päättyy viikon päästä. Helppo ei ole Ässienkään tilanne, koska kaksi joukkuetta pitäisi ohittaa ja vastaan asettuvat SaiPa, JYP ja Blues. Kuulostaisi noin äkkiseltään olevan ns. tekemätön paikka. Jos SaiPa voittaa tiistaina Porissa, on homma käytännössä taputeltu. SaiPan tilanne on tiukka, mutta ei välttämättä täysin toivoton. Kolme pinnaa tiistaina, niin kaikki on vielä mahdollista. Torstaina Lukko ja lauantaina karsintaan jo tuomittu Ilves kotona. Vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Jokereilla vastassa on vielä Lukko, Blues ja KalPa. Kaikki on kuitenkin omissa käsissä, mutta tappiot tiistaina ja torstaina melkein lopettaisivat Jokerienkin rimpuilun. Bluesin tilanne on tavallaan kiitollisin, sillä lopuista kolmesta ottelusta kaksi on sellaisia joukkueita vastaan, joiden kanssa Blues taistelee kymppisakin paikasta. Tiistain IFK-ottelu on mielenkiintoinen. Kärpät ei sitten saaneet kovaa boostia vaikka valmentaja vaihtui. Lopuissa otteluissa Kärpät kohtaa sekä TPS:n, IFK:n ja päätöskierroksella Lukon. Haastava on ohjelma sielläkin ja pistesaldo saattaa viikon kuluttua olla sama kuin tänäänkin ja paikka laulukuorossa ansaittu.

Tuo alempi playoff-viiva tuntuu tällä hetkellä jopa mielenkiintoisemmalta kuin ylempi. Kova kujanjuoksu kuuden joukkeen kesken ja kaksi jää auttamatta rannalle ruikuttamaan. Tapparan lasken edelleen varmaksi jatkossa olijaksi, vaikka sijoitus on vielä suuri kysymysmerkki.

EDIT: Tällä hetkellä Ässät ja Pelicans näyttäisivät karsiutuvan jatkosta, mutta tuo kolmas ulosjäävä joukkue on todella vaikea ennustaa.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Sunnuntai, 14 Maaliskuu 2010, 13:11

Tiistaina pelataan sitten runkosarjan kolmanneksi viimeinen kierros ja tilanne on edelleen varsin herkullinen. Ainoastaan kärkinelikko ja karsija ovat selvillä. Hienoisia kastijaon merkkejä sarjataulukossa alkaa jo olla, sillä tällä hetkellä alemman viivan alla olevat taistelevat enää säälipleijaripaikasta.

Blues - HIFK
Tästä kaksikosta Bluesilla on enemmän pelissä. IFK:lla on tietenkin sarjan kolmospaikka haarukassa, mutta se ei sinällään muuttaisi mitään play-offeja ajatellen. Bluesilla on kasassa 76 pinnaa ja voittamalla pelin espoolaiset voisivat olla suhteellisen varmoja siitä, etteivät Pelicans ja Ässät enää mene ohi.

HPK - KalPa
HPK on varmistanut paikan kuuden sakissa ja ilman kolmen viimeisen kierroksen totaaliperseilyä sijoitus tulee olemaan 5:s. KalPalle pisteet ovat arvokkaat, kun runkosarjan voitto voi vielä lipua käsistä kalkkiviivoilla takaa rynnistävälle JyPille. Kaikesta huolimatta kierroksen peleistä panokseltaan "pienin".

Jokerit - Lukko
Jokerit kaipaa pisteitä enemmän kuin kettupaitainen nippu, jolle taas tärkeämpää olisi saada peli kulkemaan, pinnoista ei niin väliä. Eli mieluummin turpaan kunnollisella taistelupelillä kuin voitto viime aikojen sekavalla säheltämisellä. Lukko on toimittanut muutaman viime kierroksen ajan liigan pisteautomaatin virkaa, joten narreilla on tässä paikka vahvistaa asemaansa kympin sakissa.

Pelicans - JYP
Pelicans on putoamassa kyydistä ja huonoksi onnekseen saa vastaansa kovassa lyönnissä olevan JyPin. Pelicansilla on käytännössä pakkovoiton paikka, sillä tappio tietää pudotuspelihaaveiden lähes lopullista hautaamista. Nykäskylälaisten silmissä kiiluu runkosarjan piikkipaikka, joten panokset ovat kovat keskisuomalaisillakin.

Tappara - Ilves
Tappara tarvitsee voiton, mikäli mielii vielä viimeistä tarjolla olevaa play-off paikkaa tavoitella. Ilves valmistautuu jo karsintoihin, mutta paikallispelissä pelataan myös kunniasta. Tässä on paikka kiillottaa tahriintunutta kilpeä.

TPS - Kärpät
Kärpät ei saanut valmentajavaihdoksesta piristysruisketta, vaan meni ja hävisi Ässille. TPS ottaisi kolmen pinnan voitolla vähintäänkin tukevan otteen suorasta pudotuspelipaikasta. Kärpät tarvitsee voittoa ehkäpä vielä enemmän, häviöllä jopa säälipleijaripaikka on vaarassa ja toisaalta voitto pitäisi oululaiset vielä mukana kisassa kutossijasta.

Ässät - SaiPa
Kierroksen todellinen kuolemanpeli ja herkkupala. Joukkueet ovat sijoilla 11. ja 12. ja hävinneen osa tulee olemaan ankea erityisesti silloin, jos tappio tulee patalappusille. SaiPan pari pinnaa lihavampi potti kestää kyllä tappionkin, vaikka silloin kauden loppuminen runkosarjaan on kovin lähellä.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja IRI » Keskiviikko, 17 Maaliskuu 2010, 10:27

Trekolmestar kirjoitti:Tiistaina pelataan sitten runkosarjan kolmanneksi viimeinen kierros ja tilanne on edelleen varsin herkullinen. Ainoastaan kärkinelikko ja karsija ovat selvillä. Hienoisia kastijaon merkkejä sarjataulukossa alkaa jo olla, sillä tällä hetkellä alemman viivan alla olevat taistelevat enää säälipleijaripaikasta.

Noh, tiistain kierroksella selvisi tai ei selvinnyt jotain. Ainakin se selvisi, että suurella todennäköisyydellä Pelicansin ja Ässien kausi päättyy lauantaina. Tai ainakin jomman kumman, sillä molempien jatkoon meno vaatisi jo pienimuotoisen ihmeen. Ässien sauma oli eilisessä SaiPa-pelissä, mutta ei sitten vaan maistunut.

Runkosarjavoitto on edelleen "kolmen kauppa", mutta Lukon nousu ykköseksi vaatii myös JYPiltä ja eritoten KalPalta melkein megaluokan koomailua. Mahdollista, mutta epätodennäköistä. Alemmalla pudotuspeliviivalla on vielä paljon pelissä ja sekä Kärpät, SaiPa, Blues että Jokerit rimpuilevat kynsin hampain, jotta "Musta Pekka" ei jäisi kouraan.

Torstain kootut teokset:

* Blues - Jokerit - Ehkä näin ennakkoon kierroksen mielenkiintoisin ottelu, jossa kyseessä on paljon enemmän kuin paikallisottelu. Kolmen pisteen voitolla Blues varmistaa paikkansa auringossa ja järjestää Jokereille todella hyytävän viimeisen kierroksen. Blues organisoidumpi joukkue ja sitä kautta lievä suosikki.

* HIFK - Kärpät - Voitolla IFK saattaa olla vielä kiinni kolmospaikassa, riippuu Lukko-SaiPa-ottelun tuloksesta. Voitolla Kärpät on pomminvarmasti jatkossa, nolla pistettä tuottaisi tuskan hien pintaan ennen viimeistä ottelua. IFK suosikki.

* Ilves - HPK - Melko merkityksetön peli. Ilveksen kohtalo tiedetään, HPK on "melko varmasti" runkosarjan viides. Pakkopullaa, jonka HPK luultavasti vie perseelleen menneen KalPa-pelin jälkeen.

* JYP - Ässät - Se vihovihoviimeinen oljenkorsi Ässille, joskin homma ei enää ole omissa käsissä. JYP ei varmasti anna tippaakaan siimaa vaan yrittää vielä runkosarjan ykköspaikalle. JYP selkeä suosikki. Ässien ainoa sauma on JYPin täydellinen asennevamma.

* KalPa - Tappara - Tappara käytännössä varma jatkaja, joskin sijoitus kuuden sakkiin varmasti kiinnostaa. KalPa yrittää pitää JYPin ja Lukon takanaan ja varmistella runkosarjavoiton. Voitolla varmistuisi vähintään kakkossija riippumatta siitä, miten muissa peleissä käy. KalPa suosikki, mutta Tappara saattaa parhaimmillaan viedä pisteet. Oma veikkaus: jatkoaika/rankkarit, jotka jompi kumpi vie :wink:.

* Lukko - SaiPa - Kolmen pisteen voitolla Lukko varmistaisi käytännössä vähintään kolmannen sijan runkosarjassa, koska maaliero on niin paljon IFK:n vastaavaa parempi. Voitto antaisi (ehkä) vielä sauman taistella paremmista sijoituksista (riippuen muiden pelien tuloksista). Voitolla SaiPa olisi hyvinkin vahvoilla jatkoon, mutta tappiokaan ei vielä kaada maailmaa. Vaikea peli molemmille. Jokerit-ottelu antoi Lukon osalta osviittaa paremmasta, mutta SaiPa on hankala vastustaja. Niukkamaalinen taistelu, jossa Lukko kotietunsa turvin lievä suosikki.

* Pelicans - TPS - Pussinokille käytännössä merkityksetön ottelu ja tarjolla lähinnä kiusantekijän rooli. TPS olisi kolmen pisteen voitolla askeleen lähempänä kuudetta sijaa ja suoraa pudotuspelipaikkaa. Tämän lasken TPS:lle, jos vain korvien väli kestää. Lahtelaisia peli tuskin paljoa napostelee.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Keskiviikko, 17 Maaliskuu 2010, 11:22

IRI kirjoitti:Ainakin se selvisi, että suurella todennäköisyydellä Pelicansin ja Ässien kausi päättyy lauantaina. Tai ainakin jomman kumman, sillä molempien jatkoon meno vaatisi jo pienimuotoisen ihmeen. Ässien sauma oli eilisessä SaiPa-pelissä, mutta ei sitten vaan maistunut.

Pelicansin kesäloman alkaminen lauantaiehtoona on todellakin erittäin todennäköistä. Vaikka Pelicans voittaisi molemmat jäljellä olevat pelinsä se nousee 77 pinnaan. Kun edellä olevilla Bluesilla ja Jokereilla on keskinäinen peli, josta väistämättä ainakin jompikumpi saa pinnoja, Pelicansin saldo ei tule riittämään. Teoriassa on toki mahdollista napata se paikka kympin sakissa. Jos Jokerit voittaa Bluesin jatkoajalla/voittolaukauksilla ja molemmat häviävät viimeisen pelinsä, päätyvät nekin 77 pisteeseen. Silloin katsellaan maalieroa, joka tällä hetkellä on Bluesilla -14, Jokereilla -12 ja Pelicansilla -29. Eli hyvää kesälomaa pussinokille.

Ässillä on vielä jonkinlainen sauma, kun pistepussissa on pinna Pelicansia enemmän. SIltikin patalappusten on käytännössä voitettava molemmat pelinsä varsinaisella peliajalla, jolloin pisteitä on kasassa 78. Silloin taakse jäävät Jokerit ja Blues, mikäli pelaavat juurikin noin kuin tuossa edellä laskin.

Tarjolla lomalennolle ovat tietysti vielä SaiPa (77 pts) ja Kärpät (78 pts). Niillä homma on kuitenkin vielä suhteellisen vahvasti omissa näpeissä. Puolen Suomen porojen kaksi viimeistä peliä ovat kuitenkin Helsingissä IFK:ta ja kotona Lukkoa vastaan. Ainakin sarjataulukon perusteella haastava urakka. Ihan makoisaahan se olisi, jos Lukko saisi lauantaina sysätä Junnon dynastian suvivirren veisuuseen. :IRV
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Perjantai, 19 Maaliskuu 2010, 13:10

Jaahas, jotain selvisi eiliselläkin kierroksella:
- Runkosarjan kolme parasta ovat JyP, KalPa ja Lukko. Järjestys toki jäi vielä auki. Pieni varaus tähänkin, sillä teoriassa IFK voi vielä ohittaa Lukon, jos voittaa viimeisen pelinsä ja kettunippu vastaavasti häviää. Voiton ja tappion tulee kuitenkin olla niin suurinumeroisia, koska IFK:n maaliero on tällä hetkellä 10 pinnaa Lukkoa heikompi.
- HIFK on erittäin todennäköisesti 4:s ja HPK ihan varmasti 5:s.
- TPS ja Tappara ratkaisevat viimeisen suoran pleijaripaikan kohtalon eli nämä joukkueet tulevat löytymään sijoilta 6 ja 7, kun taistelu lauantaiehtoona taukoaa.
- Blues jatkaa kauttaan säälipleijareissa, mutta loppusijoitus on vielä auki... se on joko 8., 9. tai 10.
- Kolmikosta Kärpät (78 pts), SaiPa (77 pts) ja Jokerit (75 pts) yksi aloittaa lauantaina kesäloman ja kaksi jatkavat kauttaan villikorttikierroksella (hölmö nimi muuten, itse asiassa se on sijoille 7. ja 8. päätyneille mieluumminkin mustapekka-kierros).
- Ässien ja Pelicansin pelaajat voivat alkaa pakkailemaan aurinkorasvoja, rantaleluja ja uimahousuja pakaaseihin, sillä viimeisetkin mahdollisuudet jatkoon haihtuivat kuin pieru Saharaan.

Viimeisen kierroksen ottelut:
HPK - Pelicans
Tätä ei nyt missään nimessä voi kovin tärkeänä otteluna pitää. HPK:n sijoitus ei enää muutu ja Pelicans tappelee sijasta 12.

Jokerit - KalPa
Tässä pelissä on panosta. Jokerit tarvitsee ehdottomasti vähintään kaksi pinnaa edellyttäen sekin sitä, että SaiPa ei ota pistettäkään Ilvekseltä. KalPalla on pelissä runkosarjavoitto ja siihen se tarvitsee myös vähintään pari pinnaa.

Kärpät - Lukko
Kärpät voi vielä tippua sääliviivan alapuolelle, mutta on sikäli vahvoilla, että pistekin riittäisi varmistamaan kauden jatkumisen. Lukolla on vielä ohut sauma runkosarjan voittoon, mutta siihen vaaditaan voitto varsinaisella peliajalla ja lisäksi JyPin tappio Tapparalle sekä se, että KalPa ei ota Jokereilta enempää kuin yhden pisteen.

SaiPa - Ilves
Ilves keskittyy jo karsintoihin, joten SaiPalla on herkullinen paikka varmistaa pelien jatkuminen. Jokerit voi nousta 78 pisteeseen, joten kahdella pinnalla sputnik menee varmasti ohi ja jatkaa lentoaan.

Tappara - JYP
Tapparalla on pieni sauma suoraan playoff-paikkaan. Siihen se tarvitsee vähintään kaksi ja mieluummin kolme pinnaa. Omissa käsissä homma ei kuitenkaan enää ole, vaan tamperelaisten kohtalo riippuu siitä, minkämoiset kalaasit Suikkasen baarissa tällä kertaa järjestetään. JyP on vahvasti kiinni runkosarjan voitossa ja varmistaa sen ottamalla vähintään 2 pistettä.

TPS - HIFK
TPS tarvitsee pisteitä (yksi ei riitä), jos Tappara onnistuu kaatamaan JyPin. HIFK sen sijaan on niin suurella todennäköisyydellä runkosarjan nelonen, että Turun vierailu lienee enemmänkin viimeinen harjoituspeli ennen pleijareita.

Ässät - Blues
Kierroksen toiseksi vähämerkityksisin peli. Ässät on ilman muuta ulkona jatkosta ja Bluesin panoksena on säälien kotietu, jonka se varmistaa ottamalla pari pinnaa.

Oma "unelmarivi" menee näin: Lukko voittaa Kärpät ja niin KalPa kuin JyPkin häviävät varsinaisella peliajalla. Näin ollen Lukko vie kuin viekin runkosarjan nimiinsä. SaiPa nappaa kolme pinnaa ja sääli-poffien kotiedun, joka voi olla sille kultaakin kalliimpi ottelusarjassa Bluesia/Jokereita vastaan. Mieluusti soisin kyllä Jokerien jäävän lomille, mutta Lukon runkosarjavoiton takaava kaava tarkoittaa sitä, että kausi loppuu Kärpiltä. Ei huono vaihtoehto sekään, sillä onhan tuo puolen Suomen porolauma ihan riittävästi menestynyt viime vuosina. Sitä paitsi Jokerit tai SaiPa olisi mukavampi välierävastus ketuille. Tässä kohdassa ei ole niinkään väliä sillä, miten TPS:n ja Tapparan käy kamppailussa viimeisestä suorasta jatkopaikasta. Todennäköisempi vaihtoehto on sitten tietysti se, että Lukko jää 3:nneksi, jolloin ilman muuta toiveissa on, että Tappara ei ohita TPS:ää.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja Emeritus » Perjantai, 19 Maaliskuu 2010, 23:08

Trekolmestar kirjoitti:Oma "unelmarivi" menee näin: Lukko voittaa Kärpät ja niin KalPa kuin JyPkin häviävät varsinaisella peliajalla. Näin ollen Lukko vie kuin viekin runkosarjan nimiinsä.


Minä muuten uskon tähän hyvinkin vahvasti. KalPa ja JyP häviävät varmasti, mutta Kärpät voi antaa tiukan vastuksen Lukolle. Kyse on lähinnä siitä haluaako Lukko runkosrajan voiton vai ei.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

Re: SM- liigan "tärkeät" pelit

ViestiKirjoittaja IRI » Lauantai, 20 Maaliskuu 2010, 23:14

Volvox kirjoitti:Minä muuten uskon tähän hyvinkin vahvasti. KalPa ja JyP häviävät varmasti, mutta Kärpät voi antaa tiukan vastuksen Lukolle. Kyse on lähinnä siitä haluaako Lukko runkosrajan voiton vai ei.

Ei ollut kaukaa haettua. Toki JYP sai pisteen hävittyään jatkoilla Tapparalle, joten voitto Oulussakaan ei olisi nostanut Lukkoa kakkossijaa korkeammalle.

Niin siinä sitten kävi, että Jokerit sai kuin saikin itsensä kammettua kymppisakkiin SaiPan törttöiltyä aivan urakalla omassa pelissään. 1-5 turpaan kotona karsintaan menossa olevalta Ilvekseltä tilanteessa, jossa kaikki on omissa käsissä????? Ei helvetti, ei tuolla menolla olisi pudotuspelipaikkaa ansainnutkaan.

Ainoat muutokset sarjataulukossa tapahtuivat juurikin tuolla tyvipäässä eli Blues varmisti kotiedun "villi kortti"-kierrokselle ja Jokerit nousi viivan yläpuolelle.

Säälärien parit ovat siis seuraavanlaiset:

Tappara - Jokerit
Blues - Kärpät

Miten muuten on, kiinnostaako ketään em. säälärit, eli pitäisikö noille avata oma spekulointiketjunsa?
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07


Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron