Lauantaipelien alkamisaika

Keskustelua Liigasta (SM-Liiga), muista joukkueista ja pelaajista.

Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 08:22

Kun liigan toinekin älynväläys eli Tammikuun tasaus sai oman ketjunsa, niin otetaanpa suurennuslasin alle myös toinen uudistus eli lauantain pelin alkamisajankohdan myöhästäminen totutusta klo 17:stä arkipelien tapaan 18:30:een. Yritin kaivella netistä liigan uutista päätöksestä, jotta olisin nähnyt, kuinka tätä minun mielestäni hölmöä uudistusta perusteltiin. Nopealla hakemisella en ko. uutista bongannut. Motiivit lienevät kuitenkin selvät eli tavoitteena on kasvattaa oheismyyntiä ja nyt ei tietenkään puhuta fanituotteista eikä kahveesta vaan kaljasta ja muista juovukkeista. Eivätköhän liigan neropatit ole päissään (!) laskeskelleet, että myöhempi ajankohta tarkoittaa sitä, että joka tapauksessa viihteelle la-ehtoona lähtevät imuroivat isomman osan illan juomisistaan hallilla, kun peli alkaa myöhemmin.

Pelaajat vastustivat (ja vastustavat edelleen) muutosta ja se on hemmetin helppo ymmärtää. Kun ottaa huomioon pelin jälkeen tarpeelliset lihashuollot ja verryttelyt, pelaaja kotiutuu lähempänä puolta yötä. Erityisesti homma risoo varmaankin lapsellisia pelaajia, kun viikonloppuna perheen kanssa jää vähemmän yhteistä aikaa.

Toinen ryhmä, jonka uskon olevan ei-niin-kauhean-mielissään muutoksesta, ovat perheelliset lasten kanssa peleissä käyvät katsojat. Mitä pienemmistä lapsista on kyse, sitä ikävämpää arvelen olevan sen, että pelistä ehtii kotiin puolitoista tuntia aiempaa myöhemmin. Silkka arvaus tämä, vaikka jossain liigan uutisessa joku perusteli, että uudistus hyödyttää juurikin lapsiperheitä, jotka ehtivät tehdä markettireissunsa yms. paremmin, kun ei ole peliin kiire.

Mutta kyllä tämä risoo tällaista sinkkukatsojaakin. Minusta klo 17 oli hyvä alkamisaika. Pelistä ehti kotiin noin 19:30 tai vähän myöhemmin. Nyt kotona on aikaisintaan ysiltä, mutta yleensä kello on vartin yli tai enemmän. Ennen tuli usein lämmitettyä sauna ja jäi vielä aikaa viettää iltaa vaikka töllöä tuijottaen tai kirjaa lukien. Nykyisin jää ainakin se saunominen väliin, perkelettäkö sitä keskellä yötä enää saunaa lämmittelee.

Nyt liiga ilmoittaa tutkivansa alkamisajan vaikutusta yleisömääriin (ja kaljanmyyntiin arvaamma, vaikka sitä ei mainita). Minusta jo tuon tiedotteen sanavalinnat indikoivat, että lopputuloksena todetaan alkamisajan myöhästämisen olleen loistava ellei jopa vielä parempi idea. Mutta jos nyt itse satun osumaan tuon monikanavaisen tutkimuksen kohteeksi, aion ilmaista jyrkän vastalauseeni tällaiselle hölmöilylle.

Vaan sikäli kun liigan touhuja yhtään tuntee, niin ensi kaudella arkipelit alkavat klo 21 ja lauantaipelejäkin myöhästetään klo 20:een. Lisäksi tammikuun tasauksen pelit pelataan kokeiluluontoisesti alkaen klo 24. :IRV
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 11:57

Jatkoajassa nimim. Fordél oli laskenut kolmen ensimmäisen lauantaikierroksen yleisökeskiarvon ja lopputulos oli, että tänä syksynä klo 18.30 alkaneita la-pelejä on seurannut keskimäärin 5070 sierainparia, kun taas viime syyskuussa kolmen ensimmäisen la-kierroksen (pelit alkoivat klo 17) yleisökeskiarvo oli 4597. Lisäystä on siis tullut karvan päälle 10 %. Sinällään ansiokas laskelma ei ota huomioon sitä, että hallien yleisökapasiteetit ovat erilaisia, joten absoluuttinen yleisömäärä ei ole täysin totuudenmukainen mittari. Itse käytin em. nimimerkin keräämää yleisömäärädataa ja suhteutin kunkin ottelun luvun ko. hallin yleisökapasiteettiin eli laskin siis keskimääräisen täyttöasteen. Silloin tilanne muuttui niin, että tänä syksynä täyttöaste on ollut 74,4 %, kun viime vuonna se oli 70,8 %. Ero on pienempi (n. 5 %), mutta myöhästäminen näyttää siis näinkin laskien (valitettavasti) myyvän paremmin. :DAGR
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Nulli » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 13:57

Jatkoajan jyrähdys asiasta: http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=10661

Omakohtaisena tilityksenä voin kertoa, että viime lauantaina jäi väliin Lukko-KalPa -ottelu juuri tuon myöhäistämisen takia. Etäkannattajaa harmittaa. Ei tarvitse kuvitella ehtivänsä mitään muuta lauantai-iltana, jos matsiin lähtee. Ajoaikaa kun menee sen verran reippaasti Rauma-Espoo välillä. Tietty jos yhtä kotiin jäävää kermapersettä kohden halliin saadaan pari-kolme juoppoa, niin sittenhän tämä on hyvä uudistus, ja annan sille tukeni.
Arvausguru, Veikkaus-Elvis ja Meister 2012 + 2013
Avatar
Nulli
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4348
Liittynyt: Tiistai, 04 Toukokuu 2010, 12:08

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja jammaster » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 16:40

Onhan tuo allekirjoittaneenkin mielestä aivan perseestä oleva uudistus. Vaikka asunkin hallilta vain sen vajaan pari kilometriä, niin on ihan eri juttu olla lauantaina yhdeksään asti hallilla kuin että pääsee siinä viimeistään klo 19:30 pois. Jäisi aikaa vielä johonkin muuhunkin. Saunominen sun muu :MBR menee kovasti myöhäiseksi. Hallilla kun ei niitä "edullisia" oluita viitsi määräänsä enempää kiskoa ilman jumalatonta lovea lompsassa.
Puhumattakaan siitä että jos on käynyt niin huonosti että huusholin olutvarasto on päässyt tyhjäksi (jollain voi siis näinkin päästä käymään) niin et kerkeä kauppaan täydentämään varastoa, mikäli pelin tuoksinassa on suu alkanut enempi napsaamaan. :(
Kausiveikkauksen voittaja 2015-16
Anundilan Kalkke, Tasala Vilkk ja Hakkri Iiro
Veni, Vidi, Defui - Tulin, näin, mokasin
Avatar
jammaster
Captain
Captain
 
Viestit: 2225
Liittynyt: Torstai, 12 Lokakuu 2006, 19:17
Paikkakunta: Ulkomailla

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Suntio » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 20:45

Ei vaikuta omaan pelikäyttäytymiseeni. Paikalle tulen joka tapauksessa, mutta siihen käyttäytymiseen pelissä voi vaikuttaa. Vähän se harmittaa kun hyvät sauna/ruoka/juoma -ajat pelin jälkeen vähenevät/lyhenevät. Ennen siinä on pelin jälkeen ollut aikaa rauhoittua ja ladata akkuja ennen "loppuillan ohjelmaa".

Silti, kyllä nyt lauantainakin porissa, sauna lämmitetään pelin jälkeen.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Suntio » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 20:47

jammaster kirjoitti:Puhumattakaan siitä että jos on käynyt niin huonosti että huusholin olutvarasto on päässyt tyhjäksi (jollain voi siis näinkin päästä käymään) niin et kerkeä kauppaan täydentämään varastoa, mikäli pelin tuoksinassa on suu alkanut enempi napsaamaan. :(


Ja tällaista ei saa päästää käymään. Aina pitää olla olutta varastossa. Aina. :)
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Roku » Torstai, 14 Lokakuu 2010, 21:06

Ei mikään vituta niin paljon kuin tuo lauantaipelien alkamisaika. Onneksi minulla on yksi UrhoTV:tön kaveri joka on luvannut ostaa jokaisen telkkarista tulevan Lukon lauantaipelin lipun, sillä minä protestoin enkä aio televisiopeleihin mennä lauantaisin.

Kyselin kesällä 2009 kausikorttien varauksen aikaan Rajalalta että mihin aikaan lauantaipelit alkavat? Nimittäin kaudella 2008-09 alkoi yksi Äijänsuon tv-peli lauantaina vasta kello 19.30 ja sen jälkeen rupesi Äijänsuolla liikkumaan erätaukohuhu että kaudesta 2009-10 alkaen lauantaipelit alkaisivat kaikki kello 19.30.

No minä tätä varten sitä sitten Rajalalta tiedustin ja hän vastasti silloin puolitoista vuotta sitten että "ei missään tapauksessa ala kello 19.30, kello 18.30:sta on keskusteltu mutta edelleen kaudella 2009-10 pelit alkavat lauantaisin kello 17". Näin siis Rajala alkukesästä 2009.

No tänä kesänä olin sitten jo autuaasti unohtanut tuon asian ja se ottaa päähän. Olisin nimittäin jättänyt oman korttini uusimatta kokonaan jos olisin tämän myöhemmän ajan tiennyt tulevan täksi kaudeksi käyttöön.

Toivon mukaan ne ensi kaudeksi palauttavat sen vanhan tutun kello 17.00:n. En usko että sitä enää kesken tätä kautta muutetaan.
Kirjoittaja on kaksinkertainen (2004-05 ja 2008-09) Lukon kausiveikkauksen voittaja ja yksinkertainen.
Roku
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1465
Liittynyt: Tiistai, 28 Elokuu 2007, 22:26
Paikkakunta: (toteutumaton) suur-Eura

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja zube » Lauantai, 16 Lokakuu 2010, 21:55

Sikälihän tämä 18.30 on tappiopeleissä mukavampi alkamisaika kuin tuo 17.00. Vituttaa näet pari tuntia vähemmän.
Lukko - SM-liigan vierassurkimus (YLE)
zube
1st liner
1st liner
 
Viestit: 793
Liittynyt: Tiistai, 19 Syyskuu 2006, 20:48

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Nulli » Torstai, 21 Lokakuu 2010, 17:01

Nulli kirjoitti:Omakohtaisena tilityksenä voin kertoa, että viime lauantaina jäi väliin Lukko-KalPa -ottelu juuri tuon myöhäistämisen takia. Etäkannattajaa harmittaa. Ei tarvitse kuvitella ehtivänsä mitään muuta lauantai-iltana, jos matsiin lähtee.


Eipä nullikka selitellä. :lol:

Tulevana lauantaina menen itse henkilökohtaisesti paikalle estämään perseilyä. Lukko syttyy vaikka pitäis bensalla valella. Huurteiset jää väliin, mutta väliäkös sillä, kun voitto vie sata kertaa paremmin pilviin.
Arvausguru, Veikkaus-Elvis ja Meister 2012 + 2013
Avatar
Nulli
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4348
Liittynyt: Tiistai, 04 Toukokuu 2010, 12:08

Jatkoaikaan tämän jo kirjoitinkin mutta pannaan tännekin

ViestiKirjoittaja Roku » Perjantai, 22 Lokakuu 2010, 10:23

Päivän Ilta-Sanomien mukaan SM-liiga muuttaa lauantaipelien alkamisajankohdan takaisin kello 17.00:ksi. Muutos astuu voimaan maaottelutauon jälkeen ja syynä IS mainitsee pelaajien ankaran vastalauseryöpyn.

Ihme jos ne tuota kesken kauden muuttavat. Olen tietysti muutoksen kannalla mutta siltikin.
Kirjoittaja on kaksinkertainen (2004-05 ja 2008-09) Lukon kausiveikkauksen voittaja ja yksinkertainen.
Roku
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1465
Liittynyt: Tiistai, 28 Elokuu 2007, 22:26
Paikkakunta: (toteutumaton) suur-Eura

Re: Jatkoaikaan tämän jo kirjoitinkin mutta pannaan tännekin

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Perjantai, 22 Lokakuu 2010, 10:35

Roku kirjoitti:Päivän Ilta-Sanomien mukaan SM-liiga muuttaa lauantaipelien alkamisajankohdan takaisin kello 17.00:ksi. Muutos astuu voimaan maaottelutauon jälkeen ja syynä IS mainitsee pelaajien ankaran vastalauseryöpyn.

Ihme jos ne tuota kesken kauden muuttavat. Olen tietysti muutoksen kannalla mutta siltikin.

Jos Ilta-Pulun tieto paikkansa pitää, niin täytyy todeta, että kerrankin liiga on hereillä ja pystyy myöntämään tehneensä huonon päätöksen. Se se on tosiaan ihme kuten Rokukin tuossa toteaa. :YEZ
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Jatkoaikaan tämän jo kirjoitinkin mutta pannaan tännekin

ViestiKirjoittaja IRI » Perjantai, 22 Lokakuu 2010, 10:39

Roku kirjoitti:Päivän Ilta-Sanomien mukaan SM-liiga muuttaa lauantaipelien alkamisajankohdan takaisin kello 17.00:ksi. Muutos astuu voimaan maaottelutauon jälkeen ja syynä IS mainitsee pelaajien ankaran vastalauseryöpyn.

Ihme jos ne tuota kesken kauden muuttavat. Olen tietysti muutoksen kannalla mutta siltikin.

Jos näin on, niin hattua päästä. Taitaisi olla ensimmäinen kerta, kun liiga epäsuorasti myöntäisi tehneensä huonon päätöksen.

Sopii minulle paremmin kuin hyvin.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Jatkoaikaan tämän jo kirjoitinkin mutta pannaan tännekin

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Tiistai, 16 Marraskuu 2010, 09:01

IRI kirjoitti:
Roku kirjoitti:Päivän Ilta-Sanomien mukaan SM-liiga muuttaa lauantaipelien alkamisajankohdan takaisin kello 17.00:ksi. Muutos astuu voimaan maaottelutauon jälkeen ja syynä IS mainitsee pelaajien ankaran vastalauseryöpyn.

Ihme jos ne tuota kesken kauden muuttavat. Olen tietysti muutoksen kannalla mutta siltikin.

Jos näin on, niin hattua päästä. Taitaisi olla ensimmäinen kerta, kun liiga epäsuorasti myöntäisi tehneensä huonon päätöksen.

Sopii minulle paremmin kuin hyvin.

Ei muuten myöntänyt. Lauantaipelit alkavat jatkossakin klo 18:30 kertoo Satakunnan Kansa. Hauska kommentti tuo, että "huonosta palautteesta huolimatta yleisömäärät ovat olleet hyviä...". Eikö liigan tavoitteena olekaan tyytyväinen asiakas?
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Roku » Tiistai, 16 Marraskuu 2010, 09:23

Ihan odotettu päätös, ettei kesken kautta vanhaan palata. Nimimerkki axe perustelikin Jatkoajassa ihan järkevästi sen miksi asia näin on. Linkki ketjuun, axen viesti on numero 126: http://keskustelu.jatkoaika.com/showthr ... ost3396403

Saman nimimerkin mukaan ensi kaudella seurat saavat päättää melko vapaasti lauantaipelien alkamisajoista. Sen nyt voi jo melko suurella varmuudella sanoa että Äijänsuon lauantaipelit tulevat jatkossakin alkamaan kello 18.30, päätellen siitä että suurin osa taitaa olla sen 17.00:n kannalla.

Edit: Tässä vielä suora linkki axen viestiin / Ylläpito
Viimeksi muokannut ecaps päivämäärä Tiistai, 16 Marraskuu 2010, 09:27, muokattu yhteensä 1 kerran
Syy: Suora linkki lisätty
Kirjoittaja on kaksinkertainen (2004-05 ja 2008-09) Lukon kausiveikkauksen voittaja ja yksinkertainen.
Roku
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1465
Liittynyt: Tiistai, 28 Elokuu 2007, 22:26
Paikkakunta: (toteutumaton) suur-Eura

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Ojo » Torstai, 16 Joulukuu 2010, 11:29

Ensi kaudella palataan vanhaan eli 17:00 alkamisaikoihin: http://www.sm-liiga.fi/arkisto/uutiset/ ... oissa.html
Avatar
Ojo
Captain
Captain
 
Viestit: 2151
Liittynyt: Keskiviikko, 04 Huhtikuu 2007, 06:46
Paikkakunta: Rauma

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja IRI » Torstai, 16 Joulukuu 2010, 12:17

Ojo kirjoitti:Ensi kaudella palataan vanhaan eli 17:00 alkamisaikoihin: http://www.sm-liiga.fi/arkisto/uutiset/ ... oissa.html

Hieno homma. Ei mene koko ilta tuohon ja toisaalta, nyt ei tarvitse lähteä kesken pois kun jälkikasvu uupuu kesken taiston.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Lauantaipelien alkamisaika

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 10 Lokakuu 2011, 06:15

Nyt kun kolme klo 17 alkanutta lauantaista kotipeliä on takana, niin todettakoot, että uudistus (tai paremminkin paluu vanhaan) on todella hyvä. Joskus SM-liiga tekee jotain ihan oikeinkin. Jos muuallakin kuin Raumalla ovat yleisömäärät laskusuunnassa, niin kaiketi joku valopää keksii, että se johtuu pelien liian aikaisesta alkamisesta ja ensi kaudella lauantaipelit alkavat klo 22 teemalla Hockey Night Fever. :IRV
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki


Paluu Liiga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron