Muistutus sääntöpykälistä 5§ ja 6§

Täältä löytyvät foorumin ylläpidon tiedotteet ja tänne sopii jäsenien laittaa kysymykset ylläpitäjille.

Muistutus sääntöpykälistä 5§ ja 6§

ViestiKirjoittaja Moderaattorit » Tiistai, 20 Tammikuu 2009, 17:50

Ylläpito haluaa muistuttaa kaikkia niin vastarekisteröityneitä kuin vanhempiakin Lukkomanian kirjoittajia siitä, että foorumin sääntöjen 5§ ja 6§ ovat edelleen voimassa. Toivomme, että kaikki ymmärtäisivät sen, että pyrkimys kirjoittaa mahdollisimman selkeästi on toisten foorumilaisten ansiokasta huomioimista. Mahdollisimman virheetöntä ja sujuvaa suomen kieltä on mukava lukea eikä tekstin ymmärtämiseen kulu ylimääräistä aikaa. Niin ikään jokaiselta postaukselta odotetaan edes hieman uutta sisältöä käytävään keskusteluun. Chat-tyyppisen sanailun paikka on aivan muualla kuin Lukkomania-foorumilla.

Ohessa muutama vinkki, jotta me kaikki viihtyisimme Lukkomaniassa eikä ylläpidolle turhaan tulisi ylimääräistä työtä:
  - Virke aloitetaan aina isolla alkukirjaimella ja se päättyy useimmiten pisteeseen. Tarvittaessa virkkeen voi päättää myös kysymys- tai huutomerkillä.
  - Erisnimet kirjoitetaan nekin isolla alkukirjaimella... poikkeuksena voidaan hyväksyä sanat pori, ässät, alpo ynnä muut vastaavat. Sen sijaan sanojen Lukko ja Rauma kirjoittaminen pienellä alkukirjaimella on äärimmäisen rangaistavaa.
  - Välimerkin (piste, pilkku, kysymysmerkki jne.) jälkeen tulee aina väli. Seuraavaa sanaa ei aloiteta heti välimerkin perään.
  - Hymiöllä ei voi korvata välimerkkiä.
  - Vaikka foorumilla on laajahko hymiövalikoima, ei niitä tarvitse tunkea määrättömästi jokaiseen viestiin. Hymiöllä on oltava jokin sanoma, se ei ole pelkkä kiva koriste.
  - Yhdysanojen oikeinkirjoitukseen on jokaisella varaa kiinnittää erityistä huomiota.
  - Vaikka erilaisissa chateissa yms. käytetään puhekielisiä ilmaisuja, se ei ole suotavaa Lukkomaniassa. 5§:ssä sanottu hyvä äidinkieli tarkoittaa meidän foorumillamme ns. yleiskieltä.
  - Viestien pituus ei ole oleellista, mutta jokaiselta postaukselta odotetaan uutta sisältöä käytävään keskusteluun. Lyhyesti ja ytimekkäästi on toki hyväkin kirjoittaa, mutta muistutettakoot nyt ettei foorumilla ole 160 merkin rajoitusta viestin pituudessa, joten sellaista estettä sisällön luomisessa ei ole.
Avatar
Moderaattorit
Konstaapeli
 
Viestit: 115
Liittynyt: Keskiviikko, 12 Maaliskuu 2008, 09:14

Paluu Tiedotuksia ja palautteita

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron