Petteri Sihvonen

Keskustelua jääkiekkoaiheista, jotka eivät suoranaisesti liity mihinkään sarjaan.

Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja jjmikola1 » Tiistai, 14 Lokakuu 2008, 07:37

Täytyy avata tuolle "kiekkotietäjä" the Petterille myös oma ketjunsa.

Oletteko huomanneet, että Petterillä on jo uusi "sylkykuppi", viime kaudella se oli Doug Shedden, nyt tämän kauden vastaava on Glenn Hanlon. Urheilulehden (niin se Urheilun 7 päivää) Sihvosen suorassa Sihvonen totesi, että Hanlon on kupla ja hänelle pitäisi antaa potkut. Glennin paikalle Petteri laittaisi Ismo "Ika" Lehkosen, josta Petteri sanoi, että mies kuuluu SM-liigan top5 valmentajiin...siis Ika ei helvetti mistä tuo Sihvonen juttuja keksii.
jjmikola1
2nd liner
2nd liner
 
Viestit: 257
Liittynyt: Sunnuntai, 22 Lokakuu 2006, 18:28

ViestiKirjoittaja IRI » Tiistai, 14 Lokakuu 2008, 08:07

Niin-no, kyllähän Sihvonen totesi jo viime kauden alkupuolella, että "Uraman kupla puhkeaa". Mitä se sitten ikinä tarkoittikaan. Sihvonen on aika hyvin sitoutunut Röngän vetämään linjaan, jossa perimmäinen tarkoitus on herättää huomiota ja sitä kautta luonnollisesti hankkia lisää lukijoita ja tilaajia Urheilulehdelle tulkitsemalla asioita hieman vinosti ja tietoisesti kärjistämällä asioita. Sillähän sitä keskustelua herätetään.

Oma UL:n tilaukseni päättyi siinä vaiheessa kun tuo jatkuva räksytys alkoi suoraan sanoen vituttaa. Ei sillä, kyllähän Sihvonen monessa asiassa ihan oikeassa on, mutta toimintatavat eivät aina saa meikäläisen hyväksyntää. Sama pätee tiettyjen tahojen tietoiseen riepotteluun (henkilökohtaisuuksiin menemisestä puhumattakaan) ja vastaavasti tiettyjen tahojen lähestulkoon sokea "jumalointi" (Tamminen, Summanen). Keskustelua toki saa ja pitää käydä.

Silloin, kun Sihvonen on mukana esim. Mestis-lähetyksissä Urheilukanavalla, saa hän ihan mukavasti avattua pelillisiä juttuja katsojille. Tuo tietty omien termien "keksiminen" ja tietyillä sivistyssanoilla brassailun voisi toki jättää pois. Kyllähän jääkiekkokeskustelussa aina yhdelle Sihvoselle tilaa on.

jjmikola1 kirjoitti:Sihvosen suorassa Sihvonen totesi, että Hanlon on kupla ja hänelle pitäisi antaa potkut. Glennin paikalle Petteri laittaisi Ismo "Ika" Lehkosen, josta Petteri sanoi, että mies kuuluu SM-liigan top5 valmentajiin...siis Ika ei helvetti mistä tuo Sihvonen juttuja keksii.

No joo, eihän Shedden todellakaan saanut Jokereita pelaamaan sillä tasolla, mitä olisi pitänyt ja toisaalta pari Jokerien tämän kauden matsia nähneenä voin sanoa, että ei peli nytkään juuri silmiä hivele. Onko Hanlon sitten se suurin vikapää, siihen en osaa vastata. Ei tuo joukkuekaan nyt mitenkään ylivertainen ole. Tietysti päävalmentaja on viime kädessä vastuussa siitä, miltä peli näyttää. Mitä tulee Kuulaan, niin en välttämättä sijoittaisi Ikaa viiden kärkivalmentajan joukkoon, mutta aika paljon Ikakin on kehittynyt TuTo-vuosien aikana. Vahvat näytöt Mestiksestä (lähinnä pelillisesti, ei välttämättä menestyksellä mitaten) joskin Mestiksen mittapuun mukaan suhteellisen kovalla materiaalilla ja pitkän työn tuloksena. Kyllä Ikassa on potentiaalia aivan huippuvalmentajaksi, sitä en kiistä.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja jjmikola1 » Torstai, 16 Lokakuu 2008, 15:28

Ainoat asiat, joista olen Sihvosen kanssa samaa mieltä ovat Raimo Summanen ja nuori suomi systeemin kaikki pelaa -järjestelmä.

Jukka Jalonenhan otti viimeksi kantaa Suomen kiekon tulevaisuuteen Urheiluruudussa ja sekin oli ainakin "rivien välistä" tulkittuna piikki nuorta suomea kohtaan.

Nuori Suomi -systeemi tappaa suomalaislätkästä luovuuden...a- ja b-joukkueet takaisin junnuihin, si9llä se on sitä oikeaa kaikki pelaa systeemiä.
jjmikola1
2nd liner
2nd liner
 
Viestit: 257
Liittynyt: Sunnuntai, 22 Lokakuu 2006, 18:28

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Perjantai, 07 Marraskuu 2008, 13:17

Muutama vuosi sitten olin vielä Urheilulehden tilaaja, mutta lopulta irtisanoin läpyskän tilauksen lopen kyllästyneenä hra Sihvosen kirjoituksiin. Jääkiekkoasioiden takia kun kumminkin lehteä lähes yksinomaan tilasin, ja sihvostelun takia lehdessä ei enää juuri mielenkiintoista luettavaa ollut, kun en Arsenal-fanikaan ole.

Tilaisin lehteä varmaan vieläkin, jos lehdessä kirjoittaisi se sama Petteri Sihvonen, joka on hyvinkin pätevästi kommentoinut ja analysoinut Urheilukanavalla mm. Mestis-pelejä. Mutta kun lehden toimittaja Sihvonen on päätoimittajan luoma toimittajan irvikuva... ylimielinen, itseään täynnä oleva, tolkuttomasti sivistyssanoja viljelevä, puusilmäisesti samoja asioita (pelikirja, Summanen, pelikirja, Tami, pelikirja...) toistava klovni, jonka kirjoitustyylin ainoa tarkoitus on provosoiminen. Ja vieläpä niin, että koko ajan PS:llä on joku silmätikku, jonka niskaan lapioidaan kuraa sen kun keretään.

Urheilulehdestä on tullut jonkinlainen urheilumedian '7 päivää', joka hakee lukijoita mukaräväkällä kirjoittamisella, mutta kauankohan tuollainen räksyttäminen kantaa. Toistaiseksi tuo on kai toiminut ja levikki on kasvanut, mutta en varmasti ole ainoa, joka lopulta on tuohon soopaan kyllästynyt.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja IRI » Perjantai, 07 Marraskuu 2008, 13:39

Trekolmestar kirjoitti:Urheilulehdestä on tullut jonkinlainen urheilumedian '7 päivää', joka hakee lukijoita mukaräväkällä kirjoittamisella, mutta kauankohan tuollainen räksyttäminen kantaa. Toistaiseksi tuo on kai toiminut ja levikki on kasvanut, mutta en varmasti ole ainoa, joka lopulta on tuohon soopaan kyllästynyt.

Hep. Täältä kättä ylös. UL tuli talouteen kahdesta syystä: jääkiekkojutut ja futisjutut. Ja itse asiassa peruutuksen perusteetkin olivat suhteellisen yhteneväiset veli 33*:n kanssa. Tuo jatkuva kitinä, urputus ja tiettyjen henkilöiden lähestulkoon sokea palvonta alkoi suoraan sanoen vituttaa. En myöskään kannata Arsenalia. Rönkä on ihan jees futismies, mutta oma sokea pisteensä hänelläkin on.

Sekä Rönkä että Sihvonen tietävät lajeistaan aika paljon ja jos he keskittyisivät olennaiseen, eli itse peliin, niin tulos olisi mielestäni paljon onnistuneempi. Tietty ylimielisyys ja besserwisserismi kolahtavat jossakin vaiheessa omaan nilkkaan. Kuten sanottu, UL:n (lienee = Röngän) valitsema linja alkoi nyppiä ja siinä vaiheessa katsoin, että meillä ei ole juuri nyt käyttöä tämäntyyppiselle lehdelle. En kokenut saavani rahoilleni (tai tässä tapauksessa kyseessä taisivat olla vaimon rahat :lol:) vastinetta. Urheilukanavalla esiintyvä Sihvonen on 90-prosenttisesti ihan mielenkiintoista kuunneltavaa.

Pitäkää tunkkinne.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja Emeritus » Perjantai, 07 Marraskuu 2008, 14:22

Reilu vuosi sitten harkitsin UL:n tilausta, mutta ennen sitä tutustuin pojalle tulleeseen lehteen muutaman numeron ajan ja totesin lähinnä juuri em. syistä, että lehti ei ole minua varten.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Leuka Mononen » Torstai, 17 Syyskuu 2009, 10:53

Petteri Sihvosella menee vitun lujaa, kortti hyllylle ja käryäminen ratista.. :CLBRT
Jos ei tee mitään, ei tee virheitä.
Avatar
Leuka Mononen
2nd liner
2nd liner
 
Viestit: 436
Liittynyt: Sunnuntai, 19 Huhtikuu 2009, 12:35
Paikkakunta: Turku

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja HansonBros » Lauantai, 19 Syyskuu 2009, 15:54

Herra Sihvonen meinaa ilmeisesti olla yksinkertaisesti kirjoittamatta Lukosta, ennen kuin se pakollinen tappio tulee. Ainakaan netin puolelta en ole "johtavan analyytikon" huomannut ottavan kantaa Lukon loistavaan alkuun sarjassa, vaikka muut toimittajat ovat tämän medioissa noteeranneet. Jos Lukko olisi Ässät pelissä ollut se joka ottaa 6-1 kuokkaan niin oltaisiin varmasti heti saatu lukea tämän liigassakin loistaneen anaalilyytikon mietteitä Uraman epäjääkiekosta.
Tulisi nyt kunnon voittoputki niin nähtäisiin koska Sihvonen tunnustaa olleensa väärässä, vai tuleeko vasta haaskalle tappion jälkeen...
Avatar
HansonBros
2nd liner
2nd liner
 
Viestit: 187
Liittynyt: Perjantai, 18 Tammikuu 2008, 18:07
Paikkakunta: Euki

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja psychodad » Lauantai, 26 Syyskuu 2009, 05:07

HansonBros kirjoitti:Herra Sihvonen meinaa ilmeisesti olla yksinkertaisesti kirjoittamatta Lukosta, ennen kuin se pakollinen tappio tulee. Ainakaan netin puolelta en ole "johtavan analyytikon" huomannut ottavan kantaa Lukon loistavaan alkuun sarjassa, vaikka muut toimittajat ovat tämän medioissa noteeranneet. Jos Lukko olisi Ässät pelissä ollut se joka ottaa 6-1 kuokkaan niin oltaisiin varmasti heti saatu lukea tämän liigassakin loistaneen anaalilyytikon mietteitä Uraman epäjääkiekosta.
Tulisi nyt kunnon voittoputki niin nähtäisiin koska Sihvonen tunnustaa olleensa väärässä, vai tuleeko vasta haaskalle tappion jälkeen...


http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sm ... jaa-kotona

On se sentaan jo pelivihjeisiinsa uskaltautunut laittamaan lukkoa, viimeksi Jypia vastaan ja nyt Karppia. Mutta mitaan suurempaa analyysia lukon erinomaisesta alkukaudesta ei ole kylla nakynyt.

Odotamme milloin Sihvosen takki suhahtaa ja mies siirtyy lukon bandwagoniin mouhoamaan muiden epajaakiekosta.
psychodad
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1016
Liittynyt: Keskiviikko, 04 Lokakuu 2006, 14:32
Paikkakunta: Fredericton, Canada

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Tiistai, 20 Lokakuu 2009, 09:51

psychodad kirjoitti:Odotamme milloin Sihvosen takki suhahtaa ja mies siirtyy lukon bandwagoniin mouhoamaan muiden epajaakiekosta.

On odoteltu, mutta maan johtava kiekkoanalyytikko vaikenee... tai eihän Petteri hiljaa ole, mutta tonkii näemmä mieluummin aina kulloistakin kriisipesäkettä. Helpompihan se on tietysti likasankojournalismia vääntää rämpivästä joukkueesta kuin voitosta voittoon kirmaavasta laumasta. Ei taida Petterin luonto antaa myöten, kun tuli viime kaudella haukuttua Rale ja nyt se perhana näyttääkin närhen munat analyytikolle. Sen mitä UL:n juttuja on tullut katsottua, niin liki kaiken edes vähän Lukkoa sivuavan kirjoittaa Seppänen. No joo... se "Urama on oikein viisas mies" poikkeuksena. :HEHH:
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 22 Lokakuu 2009, 08:35

Petterihän on itse asiassa huikea koomikko...
Petteri Sihvonen 8.9.2009 kirjoitti:Mihin perustat kantasi? (toim. huom. Jokerit voittaa mestaruuden)
Kahden asian summaan - huippuluokan hankintoihin...

Petteri Sihvonen 21.10.2009 kirjoitti:Virmanen ostaa pelaajia teksti-tv:n pistepörssien perusteella, esimerkiksi Bluesin Jukka Holtari ymmärtää aidosti pelaajien ja pelitapojen päälle. Holtarin rinnalla Virmanen on mitään ymmärtämätön laiskimus.

:lol: :HEHH: :HEHEHE:
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja IRI » Torstai, 22 Lokakuu 2009, 09:16

Trekolmestar kirjoitti:Petterihän on itse asiassa huikea koomikko...
Petteri Sihvonen 8.9.2009 kirjoitti:Mihin perustat kantasi? (toim. huom. Jokerit voittaa mestaruuden)
Kahden asian summaan - huippuluokan hankintoihin...

Petteri Sihvonen 21.10.2009 kirjoitti:Virmanen ostaa pelaajia teksti-tv:n pistepörssien perusteella, esimerkiksi Bluesin Jukka Holtari ymmärtää aidosti pelaajien ja pelitapojen päälle. Holtarin rinnalla Virmanen on mitään ymmärtämätön laiskimus.

:lol: :HEHH: :HEHEHE:

Taas kerran nähdään se, miten vaikeaa ennustaminen on. Erityisesti tulevaisuuden ennustaminen. Kyllähän Jokereilla on ihan kelvollinen nippu koossa, mutta ei tuota joukkuetta voi parhaalla mahdollisella tahdollakaan sanoa ehdottomaksi ja ainoaksi mestarisuosikiksi. Muutama periaatteessa hyvä hankinta, mutta turhan paljon hasbeen-osastoa ja kysymysmerkkejä. Eikä junnujen varaan voi kuitenkaan liikaa laskea, vaikka olisivat kuinka lahjakkaita ja lupaavia. Miesten liiga on kuitenkin miesten liiga ja A-junnujen liiga on A-junnujen liiga.

Toki, 1-2 pätevää hankintaa ja uinuvien ruususten herääminen saattaa nostaa joukkueen suoritustasoa runsaasti. Eihän tuota eroa vielä kymmenen sakkiin ole kuin kuusi pistettä (joskin Jokereilla on peli enemmän pelattuna kuin Ässillä) ja kuudenkin sakkiin eli suoraan playoff-paikkaan (Blues kuudentena) matkaa on vaivaiset 9 pistettä. Pisteiden keräystahdin pitää tosin muuttua olennaisesti. 0,79 pinnaa per peli on surkea lukema. Ässät on kerännyt toistaiseksi n. 1,31 (tuolla tahdilla pinnoja on kauden lopussa 76)ja Blues n. 1,43 (kauden lopussa 83) pinnaa per peli eli melkein kaksinkertaisen määrän. Näillä oletusarvoilla Jokerien tulisi kerätä kauden lopuista otteluista n. 1,7 pistettä per peli kiriäkseen Bluesin ohi, Ässienkin ohittamiseen tarvittaneen sellainen 1,5 pinnaa per peli.

Viime vuonna kymppisakkiin riitti n. 1,38 pinnaa per peli, kuuden sakkiin tarvittiin jo 1,67 pinnaa. HPK pystyi tuohon 1,7 pisteen tahtiin ja sijoitus runkosarjassa oli kolmas. Mitä tällä lässytyksellä on tarkoitus sanoa? No sitä tietysti, että ei Jokerien juna vielä ole mennyt, mutta aika pian sen käännöksen parempaan pitää tulla, mikäli aikoo taistella mitalisijoista tällä kaudella.

Oho, menipä vähän OT:n puolelle, mutta... Spekuleeraus on kuitenkin mukavaa. Ja saattaahan se olla, että Sihvonen joutuu Jokerien mestaruuden jälkeen tarkistamaan kantaansa uudelleen :wink:.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Väärin voitettu

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Perjantai, 30 Lokakuu 2009, 16:51

Sihvonen kirjoitti:Julkaisen tarkan analyysin Lukon pelaamasta jääkiekosta torstain Urheilulehdessä.

Noinhan se Petteri lupasi UL:n nettisivuilla ja vaikka periaatteesta olen boikotoinut ko. julkaisua, niin nyt ajettelin roponi uhrata ja lukea, kuinka Johtava Analyytikko selittää Lukon menestyksen. Hukkaan meni sekin 3,90 €skoa. Kahdelle aukeamalle levitetty juttu (tekstiä on noin puolentoista sivun verran) on sisällöltään kevyehkö ja tyypillistä Sihos-jargonia sivistyssanoineen ja itse keksittyine termeineen, joista tämän jutun helmi on semiviivelähtö.

Mitä on sitten tuo tarkka analyysi, jonka Petteri lupasi lehteen. Itse odotin (ainakin jossain määrin), että saisin lukea Sihvosen näkemyksen siitä, miksi Lukko on niin ylivoimainen. Kissan viikset. Tarkan analyysin sisältö on jokseenkin seuraava:
- Uraman pelikirjan perusta on puolustamisen intensiteetissä ja rakenteessa, joka laitettiin kuntoon täksi kaudeksi
- Hyökkäysalueen prässi on aggressiivista ja luisteluvoimaista 1-2-2 ohjauspeliä, jolla suljetaan keskialue ja päästään kiekonriistoihin
- Riistot Lukko kapitalisoi nopeana suunnanmuutospelinä
- Hyökkäyksiinlähdöt ovat lähes poikkeuksetta nopeita tai vähintään puolinopeita tai sitten niitä semiviivelähtöjä (suom. erittäin nopea viivelähtö)
- Urama on luopunut hyökkäämisessä siitä periaatteesta, että hyökkäjät leikkailevat kaistoilta toisille (sentteri pysyy keskellä ja laiturit laidoissaan)
- Lukon peli 90-lukulaista pystysuunnan jääkiekkoa, johon on lisätty kenttätasapaino. Tällä tarkoitetaan sitä, Lukko on Sihvosen mielestä luopunut westerlundilaisesta "tilan ja kontrollin dilemmasta"... Lukko pyrkii yksinomaan voittamaan tilaa hyökkäämällä eikä juuri käytä kiekon kontrollia (syöttöjä sivulle ja alaspäin)

Tuossa oli sitten se analyysi. Varmaankin se jokseenkin noin voi mennäkin, mutta kovin vähän tuossa on aineksia, kun lupaus oli tarkka analyysi. Esimerkiksi erikoistilannepelaamiseen hra Analyytikko ei tartu sanallakaan, vaikka minusta silläkin saattaa olla pieni merkitys kettunipun menestykseen, että av on liigan tehokkainta ja yv toiseksi tehokkainta. Ja tuosta, että hyökkääjät pysyisivät orjallisesti kaistoillaan, rohkenen jopa olla eri mieltä, vaikka en mikään analyytikko olekaan. Kyllä esimerkiksi ykkösketjussa laitahyökkääjä (Morrison) on hyvinkin usein keskellä ja vastaavasti kakkosessa sentteri (Petruzalek) nousee hyvin usein nimenomaan laitaa.

Loppu puolikas jutusta onkin sitten märehtimistä siitä, että Lukon menestyminen tällä sabluunalla on uhka koko suomalaiselle jääkiekolle. Tällä tavalla kun ei pitäisi voida menestyä enää 2000-luvulla. Väärin voitettu! Nyt kun Lukko voittaa tällä tavalla, niin Petterin sanoin Jukka Jalosen, Pekka Virran, Kai Suikkasen ja Hannu Aravirran postmodernit pelikirjat kolmine hyökkäyksen rytmeineen jäävät kuriositeeteiksi. Ainoan valonpilkahduksen Sihvonen näkee Lukon ja KalPan kohtaamisissa. Niissä kun retrojääkiekko haastaa jälkimodernin pelitavan ja näiden otteluiden tulos ratkaisee sen, mikä suomalaisen jääkiekkoilun suunta tulevaisuudessa.

Ihan lopussa Petteri sentään huomaa, että pelaajillakin saattaa olla jotain tekemistä menestyksen kanssa. Tärkein palanen tässä on se, että Pasi Saarela ei enää ole joukkueessa. Sen jälkeen analyytikko huomaa, että Lukko on onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan (no shit, Sherlock). Seuraavana todetaan, että Saarela ja hyökkääjätähdet Juha-Pekka Haatainen, Pekka Saarenheimo ja Perttu Lindgren on korvattu matalamman profiilin Janne Keräsellä, Teemu Nurmella ja ta-daa... Mika Viinasella. Sen kummemmin ei sitten pohdita, että miksi nämä muutokset ovat tuoneet menestystä. Ja puolustuspään muutosta voi analyysin mukaan kuvata parhaiten sillä, että V-P Laitinen vaihtui Harri Tikkaseen. Sen kummemmin asiaa ei selitetä.

Niin ja nykyisellä porukallahan Lukko ei sitten muuten pärjäisi, jos Urama käyttäisi edelleen viimekautista epäjääkiekon pelikirjaa.
Kyllä tässä väkisinkin jää miettimään, että montako Lukon peliä Sihvonen on nähnyt sen Forssan harjoitusmatsin jälkeen. Ja taustatkin tuntuvat olevan hukassa, kun Kärppiin siirtynyt Iiro on lähdön sijaan tullut Lukkoon :lol2
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Väärin voitettu

ViestiKirjoittaja Emeritus » Perjantai, 30 Lokakuu 2009, 20:14

Trekolmestar kirjoitti:- Riistot Lukko kapitalisoi nopeana suunnanmuutospelinä
- Hyökkäyksiinlähdöt ovat lähes poikkeuksetta nopeita tai vähintään puolinopeita tai sitten niitä semiviivelähtöjä (suom. erittäin nopea viivelähtö)


Siis pääomittaa riistot käyttäen apuna nopeaa suunnanmuutospeliä. Tarkoittanee sitä samaa mitä Uraman Tapparassa ihannoin: nopeita suunnanmuutoksia kun saadaan kiekko pois vastustajan hyökätessä.

Entä viivelähtö? Viive on käsitykseni mukaan jotain suhteellisen hidasta. Eli lauseen sisältö: hyökkäykset ovat nopeita, puolinopeita tai hitaita. Vertaa säätiedotus "huomenna on aurinkoista, puolipilvistä tai pilvistä" Ja aina ollaan oikeassa.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

Re: Väärin voitettu

ViestiKirjoittaja IRI » Maanantai, 02 Marraskuu 2009, 00:17

Trekolmestar kirjoitti:Loppu puolikas jutusta onkin sitten märehtimistä siitä, että Lukon menestyminen tällä sabluunalla on uhka koko suomalaiselle jääkiekolle. Tällä tavalla kun ei pitäisi voida menestyä enää 2000-luvulla. Väärin voitettu! Nyt kun Lukko voittaa tällä tavalla, niin Petterin sanoin Jukka Jalosen, Pekka Virran, Kai Suikkasen ja Hannu Aravirran postmodernit pelikirjat kolmine hyökkäyksen rytmeineen jäävät kuriositeeteiksi. Ainoan valonpilkahduksen Sihvonen näkee Lukon ja KalPan kohtaamisissa. Niissä kun retrojääkiekko haastaa jälkimodernin pelitavan ja näiden otteluiden tulos ratkaisee sen, mikä suomalaisen jääkiekkoilun suunta tulevaisuudessa.

Mjaa, kyllähän tuo pitkälti kuulostaa siltä, että väärin on voitettu pelejä. Onhan se tietysti hienoa ja liikuttavaa, että P.S. on aidosti huolissaan Suomi-kiekon tulevaisuudesta. Vitsi tässä onkin se, että välillisesti sekä Uraman että Lukon pelaajien palkanmaksajana ja Rauman Lukko Oy:n kanta-asiakkaana minun näkökulmastani Uraman tehtävä ei ole ottaa ongelmaa sen suuremmin suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuudesta. Uraman tehtävä on ottaa ongelma siitä, että Rauman Lukko menestyy. Ja uskokaa tai älkää, itselleni Lukon voittama mestaruus olisi helvetin paljon isompi juttu kuin Suomen MM-kulta. Kelpaa vaikka väärin voitettunakin.

Trekolmestar kirjoitti:Hyökkäyksiinlähdöt ovat lähes poikkeuksetta nopeita tai vähintään puolinopeita tai sitten niitä semiviivelähtöjä (suom. erittäin nopea viivelähtö)

Miten lienee... Mielestäni Lukko vetää jonkin verrankin ns. viivelähdöllä, joskin jonkin verran vähemmän kuin viime kaudella. Toisaalta, mistäs minä mitään tietäisin, koska olen nähnyt vasta n. 20 Lukon peliä tällä kaudella (kun otetaan myös harjoituspelit huomioon). Se tärkein eli harjoituspeli Forssassa junnupitoisella joukkueella jäi näkemättä, sen myönnän.

Muutenkin tuntuu siltä, että tuo pelikirjapelleily on saanut hieman turhan suuren merkityksen näissä horinoissa. Detroitin pelikirjaa on kehuttu pilvin pimein, mutta unohdetaan se, miten loistavat pelaajat Red Wingsin riveissä on ollut jo monta vuotta. Nyt jengi muuttui/heikkeni aika paljon ja pari aika tärkeää pelaajaa on ns. paskana. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Jos pelikirja olisi niin ylivertainen, niin silloinhan kaukaloon voisi esim. Filppulan tilalle laittaa punavalkoraidallisen poijun ja homma toimisi edelleen kuin se kuuluisa junan vessa. "Pelikirja" voi ollakin maailman eliittiä, mutta se vaatii toteuttajikseen riittävän laadukkaat pelaajat.

Sellainen pikku detalji vielä, että eräs P.S. veikkaili eräässä urheilua käsittelevässä lehdessä, että tästä pelistä olisi tullut "kauden kiihkein ottelu", koska "vastakkain ovat aika samantyylisesti pelaavat joukkueet" plus muuta dadaa. Se, mikä itselleni pisti silmään oli väite siitä, että Kärpillä olisi paremmat pelaajat. Milläköhän perusteella? Kaiketi perustuu siihen samaan yhteen Forssassa nähtyyn harjoituspeliin. Sulatan sen, että Viuhkola ja Rosa parhaimmillaan saattavat olla parempia kuin Lukon kärkihyökkääjät, mutta vain saattavat. Sitä paitsi jos Lukko ja Kärpät pelaavat, peli on joka tapauksessa väärin voitettu, koska molemmat pelaavat 90-luvun retrojääkiekkoa tai mitä vitua se nyt olikaan.

Koirat haukkuu, karavaani kulkee ja P.S. räksyttää. Viihdettä, sano.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Väärin voitettu

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 02 Marraskuu 2009, 07:31

IRI kirjoitti:Onhan se tietysti hienoa ja liikuttavaa, että P.S. on aidosti huolissaan Suomi-kiekon tulevaisuudesta. Vitsi tässä onkin se, että välillisesti sekä Uraman että Lukon pelaajien palkanmaksajana ja Rauman Lukko Oy:n kanta-asiakkaana minun näkökulmastani Uraman tehtävä ei ole ottaa ongelmaa sen suuremmin suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuudesta. Uraman tehtävä on ottaa ongelma siitä, että Rauman Lukko menestyy.

Tämän kyllä analyytikkokin toteaa, eli että Uraman tehtävä ei ole huolehtia Suomen jääkiekkoilun tulevaisuudesta vaan siitä, että Lukko voittaa pelejä ja menestyy. Tästä pieni plus Petterille, kun ei sentään vaadi, että Uraman olisi muutettava pelikirjaansa "suurempien" päämäärien tähden.

IRI kirjoitti:Sellainen pikku detalji vielä, että eräs P.S. veikkaili eräässä urheilua käsittelevässä lehdessä, että tästä pelistä olisi tullut "kauden kiihkein ottelu", koska "vastakkain ovat aika samantyylisesti pelaavat joukkueet" plus muuta dadaa.

Minä odotan nyt mielenkiinnolla, mitä Petteri kirjoittaa maaottelutauon jälkeisestä KalPa-pelistä. Siinä kun ovat nyt sitten vastakkain 90-luvun retrojääkiekko ja 2000-luvun postmoderni pelikirja. Näihin otteluihin kun hän kirjoitti Lukko-artikkelissa pitkälti ratkeavan kotimaisen kiekon jatkonäkymät. Suomeksi se kai tarkoittaa sitä, että jos Lukko toistuvasti pesee KalPan tällä kaudella, niin kaikki liigavalmentajat saavat ahaa-elämyksen ja päivittävät pelikirjansa 90-lukulaisiksi ja silloin Suomen arvokisamenestys on kuopattu vuosiksi. :IRV

Tai onko siinä nyt sitten kyse päivittämisestä (upgrade)... onko se pikemminkin "eilistämistä" (downgrade)?
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Väärin voitettu

ViestiKirjoittaja IRI » Maanantai, 02 Marraskuu 2009, 08:43

Trekolmestar kirjoitti:Tämän kyllä analyytikkokin toteaa, eli että Uraman tehtävä ei ole huolehtia Suomen jääkiekkoilun tulevaisuudesta vaan siitä, että Lukko voittaa pelejä ja menestyy. Tästä pieni plus Petterille, kun ei sentään vaadi, että Uraman olisi muutettava pelikirjaansa "suurempien" päämäärien tähden.

OK. Oma ajatukseni tuli puhtaasti Trekolmestarin ansiokkaan referaatin pohjalta. Tästä pointsit toki Petterille.
Trekolmestar kirjoitti:Minä odotan nyt mielenkiinnolla, mitä Petteri kirjoittaa maaottelutauon jälkeisestä KalPa-pelistä. Siinä kun ovat nyt sitten vastakkain 90-luvun retrojääkiekko ja 2000-luvun postmoderni pelikirja. Näihin otteluihin kun hän kirjoitti Lukko-artikkelissa pitkälti ratkeavan kotimaisen kiekon jatkonäkymät. Suomeksi se kai tarkoittaa sitä, että jos Lukko toistuvasti pesee KalPan tällä kaudella, niin kaikki liigavalmentajat saavat ahaa-elämyksen ja päivittävät pelikirjansa 90-lukulaisiksi ja silloin Suomen arvokisamenestys on kuopattu vuosiksi. :IRV

Tai onko siinä nyt sitten kyse päivittämisestä (upgrade)... onko se pikemminkin "eilistämistä" (downgrade)?

Tuntuu siltä, että analyytikon koko ajatus perustuu sille, että pelin evoluutiolla on vain yksi (oikea) suunta. Voi olla, että olen yksinkertainen tai jopa suorastaan tyhmä, mutta tämä nyt ei oikein mene meikäläisellä kajuuttaan. Kuulostaa siltä, että tehdään tieteellinen tutkimus (tai vaikkapa gallup), jonka lopputulos on jo päätetty etukäteen. Jos lopputulos on jo päätetty, on helppo (no, helppo ja helppo) ottaa analyyseissä ja tutkimuksissa huomioon vain ne asiat, jotka tukevat haluttuun lopputulokseen pääsemistä. Epämiellyttävät tulokset voidaan selittää pois ja esimerkiksi lause "Joskus vain käy näin" toimii varsin hyvin. Ja jos ajatellaan kehitystä noin niinkuin hieman suuremmassa mittakaavassa, se harvemmin on lineaarista. Monesti joudutaan ottamaan (harkittu?) askel taakse, jotta voidaan taas mennä eteenpäin.

On melkoista ylidramatisointia sanoa, että Suomi-kiekon tulevaisuus ratkeaa jossakin yksittäisessä (tai edes kahdessa) SM-liigan runkosarjaottelussa. Jos näin on, niin jo on helvetin heikosti asiat Suomenmaassa. Milloin Aravirran, Virran, Suikkasen tai Jalosen "postmodernilla pelikirjalla" on viimeksi voitettu oikeasti jotain? Aivan, v. 2006. Tai ennen sitä? Niin kauan kuin Suomi ei voita mitään, on aivan turhaa lässytystä sanoa, että "pelikirja" ratkaisee ja että Suomi on pelikirjajääkiekon edelläkävijä. Ilmeisesti Suomi tarvitsee maailman parhaan pelikirjan voittaakseen edes joskus jotain. Ehkä näin on, mutta näyttää siltä, että sitä maailman parasta pelikirjaa ei ole vielä keksitty. Ainakaan Suomessa. Kaikesta huolimatta: Tällä tasolla pelataan voittamisen vuoksi. Piste.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja IRI » Tiistai, 10 Marraskuu 2009, 22:48

Jaaha, 90-luvun retrojääkiekko ja postmoderni 2000-luvun postmoderni pelikirja ovat kohdanneet. Tuloksen kaikki jo tietävätkin. Retrojääkiekko suoritti :RBHD tyylipuhtaasti 6-0. Ja luonnollisesti analyytikko itse ottaa kantaa peliin.

Eipä tuossa mitään, todetaan tapahtunut ja sen lisäksi paljon tyhjänpäiväistä jorinaa. Itseäni huvitti se, että ennen peliä (tai jo jokin aika sitten) tämä ottelu julistettiin vedenjakajaksi jopa Suomi-kiekon tulevaisuuden suhteen. Ja varsinkin nyt, kun "vedenjakajaottelu" on pelattu, Sihvonen kommentoi itse itseään haastatellen seuraavasti:
Sanoit ennen peliä, että Lukon ja KalPan kohdatessa vastakkain ovat kaksi erilaista koulukuntaa ja niiden parhaat toteutukset. Voidaanko nyt Lukon edustama koulukunta julistaa voittajaksi?

Siitä ei ole kyse. Enemmän on kyse siitä, että Pekka Virran ajama suuntaus, jossa pyritään hyökkäämään monipuolisemmilla rytmeillä ja pelaamaan kiekkokontrollia, on uutta Suomessa. Jos Ruotsissa on pelattu välillä syötellen alaspäin ja sivulle ja samaa on tehty jopa Suomessa joskus 80-luvulla, niin tämä pelitavan toteuttaminen 2010 on aivan eri asia ja eri haaste. Tarvitaan eri kuviot ja ennen muuta aivan uudet harjoitteet.

Varsinainen huvituksen aihe on tietysti se, että mikäli KalPa olisi tämän pelin voittanut, Sihvonen olisi julistanut norsunluutornistaan sitä, kuinka postmoderni 2000-luvun pelikirja osoitti ylivertaisuutensa.

Samapa tuo, hyvää viihdettähän tämä on.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Tiistai, 10 Marraskuu 2009, 23:09

IRI kirjoitti:Varsinainen huvituksen aihe on tietysti se, että mikäli KalPa olisi tämän pelin voittanut, Sihvonen olisi julistanut norsunluutornistaan sitä, kuinka postmoderni 2000-luvun pelikirja osoitti ylivertaisuutensa.

Minua taas huvitti eniten tämä Gurun kommentti:
Petteri kirjoitti:KalPan hyökkääjät leikkaavat liikaa kaistoilta toisille

Postmoderni pelitapa sortuu nyt siihen uramalaisuuteen, jonka piti tuhota Lukon menestys. Ei vitu, että tuo jätkä on pelkkä tuuliviiri, joka yrittää selitellä sierainparinsa pinnan yläpuolelle kerta toisensa jälkeen. Kyllä tämä valtakunnan johtava analyytikko on yhtä tyhjän kanssa. Ja eivät hyökkääjät mihinkään erityisesti leikkailleet, Lukon karvaus oli vaan liikaa KalPan avauksille, jolloin kiekollisen pakin ainoa ratkaisu oli syöttää vielä alempana olevalle pakille. Kai ne hyökkääjät saadina sinä aikana liikkuvat.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Joukke » Keskiviikko, 11 Marraskuu 2009, 08:35

No itseäni tämä seuraava kommentti nauratti:

Miksi Lukko vei pelin Raumalla nimiinsä 6-0?

Siksi, että Lukko on KalPaa edellä pelitapansa täydellisessä hallinnassa. KalPa osaa omaansa hieman huonommin. Ja siksi toisekseen, rakentaminen on aina rikkomista helpompaa. Lukon pelaamisessa rikkominen on hienolla tavalla kunniassa.


Siis mitä helvettiä? Lukko rakensi vai rikkoi?
A champion is afraid of losing. Everyone else is afraid of winning (Billie Jean King)
Avatar
Joukke
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1090
Liittynyt: Lauantai, 03 Maaliskuu 2007, 14:59
Paikkakunta: Rauma

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Emeritus » Keskiviikko, 11 Marraskuu 2009, 10:29

Joukke kirjoitti:No itseäni tämä seuraava kommentti nauratti:

Miksi Lukko vei pelin Raumalla nimiinsä 6-0?

Siksi, että Lukko on KalPaa edellä pelitapansa täydellisessä hallinnassa. KalPa osaa omaansa hieman huonommin. Ja siksi toisekseen, rakentaminen on aina rikkomista helpompaa. Lukon pelaamisessa rikkominen on hienolla tavalla kunniassa.


Siis mitä helvettiä? Lukko rakensi vai rikkoi?


Sihvosen teksteistä tulee väkisin mieleen Kummeli ja erityisasiaintuntijaviraston ohjeistamispäällikkö Jaakko Parantainen, jolta oikea mappi on aina hukassa. Ja toiseksi ajatukseksi toinen Kummeli-kommentti Mieshän on täysi pelle. Hieman ehkä liian henkilökohtainen kommentti Sihvosta kohtaan, mutta pakko se on sanoa, kun ei noita lausuntoja todellakaan voi millään järjellisellä tekstillä kommentoida. Vailla päätä ja häntää ja kaikkea siinä välissä.

Niin ja Lukon vastustajien valmentajista tulee mieleen Kummelin Jätkät, me on hävitty tää peli.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Emeritus » Keskiviikko, 11 Marraskuu 2009, 10:37

Pitäisköhän käyttää tuttavan suhteita ja tilata Kummeli-tiimiltä sketsi, jossa toimittaja Anus Aukkonen haastattee Sporttilehden jääkiekko-osaston johtavaa analyytikko Petteri Parantaista, jolla luonnollisesti nippu pelikirjoja sylissä ja asiantuntevat, evoluuttiset, retron tuomitsevat seminopeat ja -hitaat kommentit. Jos ei telkkariin niin ainakin Sinä Tuupiin.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Keskiviikko, 11 Marraskuu 2009, 10:46

Joukke kirjoitti:No itseäni tämä seuraava kommentti nauratti:

Miksi Lukko vei pelin Raumalla nimiinsä 6-0?

Siksi, että Lukko on KalPaa edellä pelitapansa täydellisessä hallinnassa. KalPa osaa omaansa hieman huonommin. Ja siksi toisekseen, rakentaminen on aina rikkomista helpompaa. Lukon pelaamisessa rikkominen on hienolla tavalla kunniassa.


Siis mitä helvettiä? Lukko rakensi vai rikkoi?

Jos aktiivinen karvaus ja se, että ollaan koko ajan kimpussa kuin herhiläiset eikä anneta KalPan pakeille aikaa eikä tilaa avata peliä, on rikkomista, niin kaiketi Lukko sitten rikkoi. Petrun maali oli hyvä esimerkki... sutena päälle ja lyhyt pakki-pakki syöttö poikki, karkki itselle ja maali. Mutta minusta tuo silkkaa paskapuhetta, että KalPa osaisi pelitapansa huonommin. Tilannehan oli se, että kyseinen pelitapa ei toiminut, ei siinä osaamisella ole mitään tekemistä. Petteri ei vaan suostu millään myöntämään, että 2000-luvun postmodernilla kiekolla voi joutua retroilijoiden perseraiskaamaksi ja siksi täytyy keksiä joku selitys sille, miksi parempi pelikirja on häviävä pelikirja.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja RJM » Tiistai, 17 Marraskuu 2009, 09:24

No niin johtavan analyytikon video Lukon retkokiekosta selityksineen.

Nauttikaa!

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sm-liiga/sihvonen-miksi-lukon-menestys-uhka-jaakiekolle

- Lopussa maininta ketkä pelaavat retroa, ketkäs ovat vahvimpia joukkueita tällä hetkellä :IRV
- Eli moderni kiekko on sitä että NYSVÄTÄÄN, eli viedään kiekko oman maalin taakse ja odotetaan et vastustaja ryhmittyy ja sitten lähdetään liikkeelle.
Eikö tuota nähty tarpeeksi oravan aikakaudella.
RJM
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1291
Liittynyt: Tiistai, 12 Kesäkuu 2007, 06:43

Re: Petteri Sihvonen

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 07 Joulukuu 2009, 12:38

Lisää Petteri-videota. Johtava analyytikko kertoo näkemyksiään jääkiekkoväkivallasta ja Mäntylä-Melart-casesta. Itsekin olen sitä mieltä, että Mäntylää piti kouluttaa ja eikä yhtään haittaisi, jos vielä jossain vaiheessa joku hieman Melartia osaavampi kaveri hoitelisi Tuukan nenän kipeäksi. Mutta kyllä tuo SIhvosen argumentointi asiassa on ihan silkkaa skeidaa ja kaveri jopa puhuu ristiin itsensä kanssa. Oli väkivaltaa, mutta ei ollut väkivaltaa... eli oli vai ei? Ja yhden kysymyksen herra väistää vain toteamalla, että asiantuntijakeskustelussa tulisi puhua aidasta eikä aidanseipäistä. Sihvonen alkaa vähitellen olla melkoinen surullisen hahmon ritari.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Seuraava

Paluu Yleinen jääkiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron