Kaikkien aikojen parhaat kiekkoilijat

Keskustelua jääkiekkoaiheista, jotka eivät suoranaisesti liity mihinkään sarjaan.

Kaikkien aikojen parhaat kiekkoilijat

ViestiKirjoittaja keppihevonen » Tiistai, 08 Huhtikuu 2014, 21:51

On jo pitkään pitänyt avata ketju kaikkien aikojen jääkiekkoilijoille. Ketkä ovat sinun lapsuutesi keikkosankarit tai lempi NHL pelaajasi? Tai mikä pelaaja on jäänyt mieleesi jostain syystä?

Minun mielestäni kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija on ehdottomasti Wayne Gretzky. Hän oli aivan ilmiömäinen pelaaja joka on varmasti jäänyt jokaisen pojan tai papan mieleen. En usko siihen ,että kukaan tulee koskaan olemaan hänen tasoinen pelaaja. 1,92 on aivan helvetin kova pistekeskiarvo per peli.

Teemu Selänne on silti minulle henkilökohtaisesti merkittävin kiekkoilija. Niin paljon tunteita on tämä herra aiheuttanut meidän kotisohvalla ja muutenkin. Ilmiömäinen maalintekijä ja luistelija! Itsekkin jääkiekkoa pelatessani hän oli se suurin esikuva ja idoli. Suomikiekon ehdoton kuningas vailla vertaa ja tulee aina olemaan. #8 Finnish Flash!
keppihevonen
1st liner
1st liner
 
Viestit: 642
Liittynyt: Sunnuntai, 23 Joulukuu 2012, 19:15
Paikkakunta: Porvoo

Re: Kaikkien aikojen parhaat kiekkoilijat

ViestiKirjoittaja IRI » Tiistai, 08 Huhtikuu 2014, 22:23

Olisi kohtuutonta yrittää valita yksittäinen kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija, vaikka luultavasti suuren osan valinta kohdistuisi joko numeroon 99 tai 66. Ainakin edellä mainitut olivat oman aikansa parhaat kiekkoilijat. Eikä siinä, olivathan molemmat aivan huikeita kiekkoilijoita.

Omasta lapsuudesta ovat jääneet mieleen nimet Bobby Hull, Bobby Orr ja Phil Esposito. Hull ja Orr olivat jopa myyttisiä hahmoja joiden pelejä en muistaakseni ole pahemmin nähnyt, mutta pihapeleissä herrat esiintyivät tiheään. Ja kaikki halusivat laukoa niin kovaa kuin Hull. Paras urbaanilegenda Hulin laukauksesta 70-luvulla oli tarina, jonka mukaan Hull oli laukonut kiekon maalivahdin räpylän läpi, siitä maaliverkon läpi, laidan läpi ja murtanut maalituomarin jalan. Esposito jäi mieleen vuoden 1977 MM-kisoista, joissa mies pelasi numerolla 77, joka oli tuolloin todella erikoista. No, se lapsuuden sankareista.

Jos nykyajan kiekkoilijoista pitää pari mainita, niin Pavel Datsjuk ja Nick Lidström. Molemmat sekä monipuolisuutensa että tietynlaisen eleganssin vuoksi.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07


Paluu Yleinen jääkiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron