Jääkiekkoa ilman hanskoja - tappeluketju

Keskustelua jääkiekkoaiheista, jotka eivät suoranaisesti liity mihinkään sarjaan.

Jääkiekkoa ilman hanskoja - tappeluketju

ViestiKirjoittaja Suntio » Sunnuntai, 18 Helmikuu 2007, 21:43

Tuolla oli jo avoinna keskustelu: "Onko tappelut jääkiekko-ottelun päätarkoitus?" Tappelut eivät ole jääkiekon päätarkoitus, mutta omaa joukkuetta pitää aina puolustaa, jos siihen tarve on. Päätin avata kuitenkin uuden ketjun tästä laajasta aiheesta.

Minuntahan tunnetaan varsinkin täällä Lukkomaniassa ja myös omassa kaveripiirissäni tappeluiden puolesta puhujana, mutta minunkin puolestani aivan tälläiset näytöstyyliset pelleilyt voisivat jäädä toteutumatta. Lukkomaniassa on ollut helppo ottaa tälläinen tappeluiden asiantuntija -rooli itselle, koska sitä kukaan muukaan ei ole tehnyt. Tästä esimerkkinä tuo luomani Rauman Lukko fight log, johon edelleen ovat tervetulleita kaikki lisäykset vanhemmilta ajoilta, kuten 70-80 luvuilta.

Minusta tapella ei tarvitse jossei siihen oikeasti syytä ole. Mutta tällä kaudella olisin mielelläni nähnyt pari kertaa hanskojen tippuvan Äijänsuolla. Syy tähän on yksinkertainen: Strakaa on otettu muutamassa pelissä liian kovaa ja tuomari ei ole tähän puuttunut. Tuomaritoiminnan ollessa vajaavaista pitää joukkueen kovien poikien nousta esiin. Hyvä esimerkki hyvästä toiminnasta taas oli tämän torstain Ässät-peli.

Siellä Chris Hajt kävi kaksi kertaa Ässä-pelaajalle muistuttamassa että LawDogiin ei kosketa! Myös Otto Honkaheimo onnistui hiljentämään Jesse Joensuun turpavärkin ja vauhdin. Lopulta pelissä tippui hanskatkin ja Chris Hajt joutui tiputtamaan hanskat jopa toiseen kertaan samassa pelissä. Tällä kertaa kuitenkin hiukan vastahakoisesti. Ässät sikaile perusporilaiseen tyyliin läpi koko ottelun, joten oli täysi oikeus ja kohtuus että B.J. Crombeen, Paul Healey ja Tobias Salmelainen joutuivat nöyrtymään raumalaispelaajien edessä. Ei väliä olivatko heistä kukaan itseasiassa missään vastuussa sikailuista, mutta signaali annettiin porilaisjoukkueelle. Lukolle ei ryppyillä ja sen viestin perille veivät edellä mainittujen kanssa Henrik Juntunen ja Tuukka Mäkelä.

Pitää muistaa että saman signaalin saivat myös kaikki muut liigaseurat, joka taas tarkoittaa varauksetta hyvää pudotuspelejä silmällä pitäen. Lukolla on resursseja myös painikisaan jos tarvetta on. Pitää muistaa että vaihtopenkillä pidettiin kolmen miehen voimin kiinni Lukon kokeneesta ajokoirasta Shayne "Topper" Toporowskista, joka olisi kuulemma ollut enemmän kuin valmis möyhentämään Patrik Forsbackaa. Eikä se vielä mitään, nyt mainittujen lisäksi hanskansa ovat valmiita pudottamaan ainakin Ilkka Heikkinen, Mikko Viitanen ja todennäköisesti jättikokoinen Miikka "Conan" Tuomainen. Lukko voitti tämänkin osa-alueen pelissä, vaikka porissahan piti olla ne kaikkein kovimmat jätkät koskaan. Niinkuin aina.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi haluaisin kertoa jutusta tämän päivän Länsi-Suomessa. Tänään oli artikkeli "jokerifani" Eero Heinäluomankin kommentteista. Oli ollut Raumalla jossain vaalitilaisuudessa ja samalla pistäytynyt jääkiekko-ottelussa. Jääkiekkoa sivuttiin nopeasti ainoastaan pääsivulla ja juttua ei löydy internetistä.

Suora lainaus lehdestä:
Koodi: Valitse kaikki
Heinäluoma on kiekkofani, mutta sanoo tympääntyneensä jääkiekossa väkivaltaisiin otteisiin ja ilmiön hiljaiseen hyväksyntään, jopa ihannointiin. Hän lupasi oman kannatuksensa joukkueelle, joka pelaisi illalla puhtainta peliä.
- Tahallisesti järjestetyt nyrkkitappelut kaukalossa ovat ikävää katsottavaa ja antavat vääristyneen mallin nuorille.


Minusta valtionvarainministeri antaa itsestään näillä kommenteilla kuvan, että hän ei ymmärrä lajista nimeltä jääkiekko oikeastaan yhtään mitään. Hän ei ole kuullut lajin sisäisestä "koodista" eikä ymmärrä tappeluiden psykologista vaikutusta peliin. Hän ei todennäköisesti myöskään tiedä sitä, että yleensä jääkiekkoilijat loukkaantuvat pelitilanteissa esim. vääristä taklauksista. Vakavat loukkaantumiset tappeluissa ovat erittäin harvinaisia ja pahoiteltavia. Heinäluoma ei myöskään ymmärrä sitä, että yleensä tappeluissa mukana olevat pelaajat ovat omassa touhussaan ammattilaisia. Harvemmin tappeluun joutuu jos sitä ei itse halua tai osaa. Sekin on selvää ja pahoiteltavaa että lapset saavat huonoa kuvaa, mutta sen ikäiset mitkä osaavat matkia kiekkotappeluita löytävät myös internetistä kanadalaisten sarjojen tappeluvideoita jos haluavat. Eli ei tätä asiaa voi kitkeä pois maailmasta SM-Liigan suhteen jeesustelemalla. Sen lisäksi muistutan kaikille että jääkiekossa on tapeltu yhtä kauan kuin on kiekkoa maalin lyöty. Näin ainakin minä olen ymmärtänyt.

P.S. Pidän kaikista jääkiekon puolista, mutta mikään ei voita kunnon peliä jossa tehdään hienoja maaleja ja taklataan kovaa eli se on jääkiekon päätarkoitus. Tappeluita siis ei hyvään kiekkoon tarvita.Kiekkofriikki
Viimeksi muokannut Suntio päivämäärä Torstai, 20 Syyskuu 2007, 20:44, muokattu yhteensä 1 kerran
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Metsästäjä » Sunnuntai, 18 Helmikuu 2007, 22:22

Hauskaa oli esim. silloisen Tanja Karpelan lausunto jääkiekkoilusta, kun Nielikäinen tappeli sen Jokerihankinnan kanssa näytöstyyliin. Silloinhan poliittisella tasolla tuomittiin jääkiekkoväkivalta avoimesti.

Ikävää vain, kun jääkiekkoilu on kontaktipeli ja tunnekuohuilta ei voi välttyä edes poliittisten puheiden johdattelemana.

Periaatteessa tappelut eivät kuulu jääkiekkoiluun itsellään, mutta onhan jääkiekkokin nykyisin eräänlainen kamppailulaji ja kontaktit osa sitä. Ymmärrän pelitilanteessa tapahtuvan tunnepalon ja hanskaamisen otteluun kuuluvaksi, mutta minusta tärkeää ei ole se, että kumpi osapuolista voittaa taistelun. En ymmärrä henkilökohtaisesti foorumien niitä monia arvostelutuomareita, jotka tosissaan vääntävät hampaat irvessä keskenään siitä, että ketä foorumin huutoäänestyksessä voittaa pelaajien keskinäisen mittelön (itse peli sinällään on toissijainen). Urheilijat eivät sinällään ole se aiheen ympärillä oleva paha, vaan sen ympärillä havaittava kiihkomielisyys.

Mielestäni omia tähtiä tulee puolustaa, vaikka hanskat pudottamalla mikäli tarvetta on, jos muu ei auta. Onhan pieni nyrkkierä kivaa katsottavaa pelin lomassa. Minulle kuitenkaan ei ole tärkein pointti se, että kumpi on yleisten stariffien mukaisien sääntöjen mukaan voittanut mahdollisesti lyhyen kamppailun.
20-6-13
Avatar
Metsästäjä
Captain
Captain
 
Viestit: 2938
Liittynyt: Maanantai, 11 Syyskuu 2006, 22:21
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja IRI » Lauantai, 24 Helmikuu 2007, 13:37

Oma näkemykseni (joka luonnollisesti on se ainoa oikea) jääkiekko-otteluissa esiintyvistä tappeluista ym. muista peijaisista on seuraavanlainen:

1.) Pelaajien käydessä kuumana joskus päästään tilanteeseen, jossa kulmapainin päätteeksi alkaa spontaani iskujen vaihto joko ilman hanskoja (parempi vaihtoehto) tai hanskoilla. Tällainen kuuluu omasta mielestäni lajin luonteeseen ja pitäisi sillä muotoa "sallia" eli tämä nykyinen OR tai PRK käytäntö on liian ankara. 5 minuuttia per jannu olisi aivan riittävä ja mikäli selkeä aloittaja löytyy, niin kakkonen päälle.

2.) Oman joukkueen pelaajaa kohdellaan kaltoin esim. taklataan rumasti, lyödään mailalla jne. Tällöin on aivan kohtuullista, että ruman taklauksen tehnyttä vastustajaa käydään huomauttamassa asiasta. Joko kevyellä nenän niistolla, kunnon turpasaunalla tai kauniisti ilmoittamalla, että mikäli tuo jatkuu, niin tulemme kajoamaan fyysiseen olemukseenne.

Yllä mainitut tappelut ymmärrän ja hyväksyn. Joskus vaan keittää yli ja silloin todennäköisesti molemmat osalliset ovat suostuvaisia pikku valssahteluun. Kakkoskohta kuuluu sarjaan "kaveria ei jätetä". Omien puolta pidetään ja rottailuista ja sikailuista tulee antaa palaute tavalla tai toisella.

Seuraavat tappelut kuuluvat sarjaan, joita en välttämättä haluaisi liigassa nähdä:

1.) "Wanna go?"-tyyppiset "show-tappelut". Suomessa ei ole tällaista kulttuuria enkä muutenkaan ymmärrä, miksi pitäisi tapella vain tappelemisen vuoksi. Joku perusteltu syy pitäisi olla.

2.) Ottelun ratkettua turhautuneisuus purkautuu tappeluna - yleensä hävinneen puolelta. Ymmärrän sen, että joskus turhautuminen saattaa purkautua ylilyönteinä, mutta se ei tarkoita sitä, että hyväksyisin sen. Tämä on aivan turhaa. Tiedän, että jotkut ovat sitä mieltä, että tämä on hyvä tapa osoittaa se, että pelissä kuitenkin ollaan tosissaan vaikka peli onkin mennyt aivan perseelleen. Mielestäni parempi yrittää pelata ottelu loppuun hyvin ja jättää hyvä maku suuhun kaikille.

Näin. Kuten sanottua, kaksi ylinnä mainittua maistuvat mulle.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja Suntio » Torstai, 08 Maaliskuu 2007, 19:32

Myöhemmin olisi tarkoitus kirjoitella hieman enemmänkin kiekkotappeluista tähän ketjuun, mutta nyt tyydyn kertomaan päivän uutisen. Tarinoita kiekkotappeluista - ketju jatkuu siis pohdinnalla, mikä on vikana Sm-Liigassa? Eli tänään julkistetun kurinpitopäätöksen mukaan Saipan Pauli Levokari sai kahden ottelun pelikiellon ja Saipa 6000 euron sakot tiistaisesta Levokarin kostotoimenpiteestä Jypin Riku Rahikaista kohtaan. Hauskinta tässä koko pelleilyssä on se, että Pauli ei lyönyt kertaakaan ja Rahikainen löi muutaman iskun, mutta rangaistukset menivät Saipalle.

Miksi?

Saipaa oli naurettavaan tapaan varoitettu etukäteen, ettei pelissä saa tapella, koska IS Veikkaaja siitä kirjoitti jo ennen peliä. Saipa ottikin kokoonpanosta pois vasta 19-vuotiaan Jonne "Teurastaja" Virtasen. Virtanen, 117 kg ja 199 cm, oli pelin ajan armeijan harmaissa/vihreissä. Virtanen olisi varmasti mielellään ottanut matsin uransa kolmannessa miesten ottelussa. Onhan nuori jättiläinen kertonut tavoitteekseen amerikan kaukalot tappelijan status ja taidot niskassaan. Toinen IS Veikkaajan mainitsema pelaaja, O-P Grönholm pelasi koko pelin kiltisti, mutta Pauli Levokaria ei jutussa mainittu. Joten näinollen Pauli varmasti katsoi, että hänellä on lupa ottaa matsi. Taustalla on varmasti ollut myös kovana jätkänä tunnetun valmentaja Mälkiän mahtikäsky.

Itse tappelussahan kävi nolosti Paulin itse kompuroidessa ja hävitessä ottelun. Lopputuloksella ei kuitenkaan ole väliä, vaan tappelun tarkoituksella. Sen henkisellä merkityksellä, joka usein on suuri. Ainakin toiselle joukkueelle, tässä tapauksessa Saipalle ja heidän faneilleen. Näin ilmeisesti ajatteli myös kurinpitäjä Jarmo Muukkonen. Muukkonen antoi, taas kerran, signaalin että likaiset taklaukset joissa pelaajia loukkaantuu ovat sallittuja, mutta pienistä paineista annetaan isoja rangaistuksia. Minä olen sitä mieltä että SM-Liiga tekee tässä itsestään pelleä, Levokarin tapaan. Ainoa joka tapauksesta on jäämässä puhtain paperein on Rahikainen, joka lopetti Saipan Henrik Petren kauden ja selätti Levokarin, mutta ei saanut mitään jälkikäteissangtioita.

Minusta tämä tilanne ei mene oikein. Niin ja kaikkien jääkiekosta ymmärtävien mielestä oikea rangaistus tilanteesta olisi ollut 2+10 Rahikaiselle ja 2+2+10 Levokarille, kun eivät edes lyöneet oikeasti. Korkeintaan PRK:t molemmille, mutta ei niin ei. Tom Laaksosen ylireagoinnin takia Pauli Levokari joutuu nyt jättämään sivuun ensi kauden kaksi ensimmäistä ottelua. Tälläisillä tempuilla kurinpitoryhmä tukee likaisia taklauksia ja tappaa pelistä oikean tunteen. Jääkiekossa on aina kostettu nyrkein vääryyksiä enkä minä halua sen vieläkään muuttuvan. Jokaisella on toisaalta omat mielipiteensä ja tämä on vain minun mielipiteeni.

Helsinkiläiset kiekkofanit kysyvät miksi Jokerit ja Hifk saivat syksyllä 2,5 kertaa kovemmat sakkotuomiot vastaavasta tappelusta. No ensinnäkään tappelu ei ollut vastaava. Syksyllä Helsingissä tapeltiin oikeasti, ei halailtu kuten nyt Lappeenrannassa. Silloin asiasta puhuttiin etukäteen paljon enemmän ja VdB oli selkeästi hankittu siihen tarkoitukseen Jokereihin. Samaa tapauksissa on se, että molemmissa taustalla on edellisen ottelun paskamaiset otteet, joihin tuomarit/kurinpitoelin eivät reagoineet oikealla tavalla. Molemmissa tapauksissa joukkueet, pelaajat ja valmentajat toimivat niinkuin jääkiekossa on aina toimittu ja tullaan toimimaankin. Show jatkukoon!


Kiekkofriikki
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Jukan takahiukset » Torstai, 08 Maaliskuu 2007, 21:18

Spontaanit tunteen purkaukset todellakin kuuluvat tähän lajiin. Kun intensiteetti on kova, niin kaikkea sattuu. Kun 10+2 äijää kerrallaan mittelee pienestä mustasta lätkästä, voi tunteet kuohahtaa. Kuten jo on mainittukin, ennalta sovitut hanskaamiset on perseestä. Jos ennalta sovittua iskujen vaihtoa haluaa nähdä, on siihen mahdollisuus useammankin lajin parissa.

Kaikki eivät tappele. Kaikki eivät tappele, vaikka haastettaisiinkin. Jos haaste esitetään perusteettomasti, on kieltäytyminen mielestäni hyväksyttävää. Jos takana on pitkä vaihto tai joku paikka on rikki, voi haasteelle sanoa ei. Kunnon rottailun jälkeen voi olla jo syytä vastata haasteeseen. Toisaalta oikein ammattirotat eivät edes koskaan tappele. He ottavat iskut vastaan pelin tiimellyksessä ja kärsivät kivut kaikessa hiljaisuudessa. Sekin on osaltaan ihan ok. Jos laitat jonkun kärsimään, niin itse kärsit seuraukset myös. Näitäkin joka jengi tarvitsee. Jos joku haluaa tehdä rottailua maalien sijaan, niin minkäs sille voi? Puupää on puupää. Rottailuksi lasken tässä pienen hiillostamisen ja pienet iskut. Kirvesiskut yms. ovat asia erikseen...

Itseäni häiritsee myös se, että rumista taklauksista pelikiellot ovat samaa luokkaa, kun puhtaasta myllystä. Minkä helvetin takia liigassa ei herätä tähän epäkohtaan? Ruma niitti voi pahimmassa tapauksessa lopettaa vaikka koko uran ja viedä pyörätuoliin. Nyrkin läimäyksestä tuloksena on yleensä punoittava poski tai musta silmä. Eikä rumista taklauksista myöskään sakoteta.
Turhaan rakennat taloasi risuista, oljista tai tiilestä. Mene vuokralle, pääset helpommalla.
Avatar
Jukan takahiukset
2nd liner
2nd liner
 
Viestit: 373
Liittynyt: Tiistai, 05 Joulukuu 2006, 18:15
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Suntio » Tiistai, 24 Heinäkuu 2007, 19:10

http://jaahyaitio.blogspot.com/2007/07/ ... ixpac.html

Siinä aika pitkä tarina tutusta aiheesta Jäähyaition blogissa. Minusta jannu kirjoittelee tässä pitkälti asiaa. Välillä niinkin. :wink:


********

Tuossa esilämpöä pitsiturnausta ajatellen. Videopätkää työsulkukaudelta. Mukana menossa mm. Topper, Pirnes, Helge, Stefan, Tinke, Gill, Torkki...

http://www.youtube.com/watch?v=SIcp9jt6Llg

http://www.youtube.com/watch?v=6n1SiBw7tWY

Harmi kun ei tuota Topo-Stefan tappelua näy eikä koko tilanteen alkua. :(
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Suntio » Tiistai, 11 Syyskuu 2007, 14:31

http://jaahyaitio.blogspot.com/2007/09/ ... nakko.html

Vaihtoehtoinen kausiennakko.

Jäähyaitio arvioi joka joukkueen kovimpia nekkaajia ja pyytää loppuun kommentit muutamalta alasarjapelaajalta. Mukana kommentit mm. Lukko A:n Kangasmäeltä ja Lukko-kasvatti Junnilalta. Koposen Heikki Lukon A:sta kuulemma tulee olemaan kovaa rautaa tulevaisuudessa.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Suntio » Torstai, 20 Syyskuu 2007, 20:48

Pakko kai se on siis Lukkomaniassakin mainita, että vihdoin on korkattu tämän kauden tappelut. Tosin sekin menee Porin suuntaan ja ärsyttävälle valkoiselle intiaanille. Mutta hyvä että tuubi on auki niin eiköhän se siitä taas lähde. Draamaa ja rytinää... :lol:


JYP oli vissiin kovantanut taklauspeliään ja Mikkonen oli taklannut Heikkisen naaman tikkikuntoon sekä Kangasniemi taklannut "jotenkin väärin" Forsbackaa. Näin Fobba oli hermostunut ja kostona tiputtanut hanskat Kangasniemeä vastaan. Tämä ei vissiin ole paljon hanttiin laittanut. Porin kuumakalle sai pelirangaistuksen ja JYPpiläinen vain pelkän kakkosen. Videota odotellessa.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 04 Lokakuu 2007, 09:19

Siklenkan lisäpenaltin sivutuotteena liiga veti nyt sitten linjaukset tappeluiden rangaistuksiin:
1 peli tulee siis tappelun aloittajalle (no sehän tulee jo joka tapauksessa OR:n seurauksena)
+1 peli: tilanteeseen ulkopuolisena tulo
+1 peli: ilmeisen puolustuskyvyttömän (lue: kilppari) hakkaaminen

Sitten vaan katsellaan kuinka käy seuraavien myllyjen rankaisuissa. Pitääkö linja vai muuttuvatko perusteet tapauskohtaisesti?

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten muut lisäpenaltteja aiheuttavat caset (polvitaklaukset, vaaralliset taklaukset yms.) suhteutetaan näihin kohtuulliseen vaarattomiin hanskauksiin.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Suntio » Torstai, 04 Lokakuu 2007, 11:42

Trekolmestar kirjoitti:Siklenkan lisäpenaltin sivutuotteena liiga veti nyt sitten linjaukset tappeluiden rangaistuksiin:
1 peli tulee siis tappelun aloittajalle (no sehän tulee jo joka tapauksessa OR:n seurauksena)
+1 peli: tilanteeseen ulkopuolisena tulo
+1 peli: ilmeisen puolustuskyvyttömän (lue: kilppari) hakkaaminen.


Ei pidä. Koska näistä ei ole mitään missään sovittu niin ne muuttuvat aina. Elämme Suomessa ja meillä on Muukkonen.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 04 Lokakuu 2007, 11:51

friikki kirjoitti:Ei pidä. Koska näistä ei ole mitään missään sovittu niin ne muuttuvat aina. Elämme Suomessa ja meillä on Muukkonen.

Ei pidäkään (siis se linja) ja kysymys olikin enempi retorinen. Mutta pitäisi pitää, ja tästä päätöksestä kun voi vielä kohtuullisen helposti tulkita, minkä arvoiseksi mikäkin rike (aloittaminen, ulkopuolelta tulo, avuttoman löylyttäminen) on arvioitu. Mutta tosiaan, koska meillä on Muukkonen, tästä ei voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä siitä, minkälaisia rangaistusseuraamuksia jatkossa on luvassa.

Oli miten oli, niin kolme peliä on kova tuomio huomioonottaen, että rotta selvisi kuitenkin naarmulla nenävarressa (liekö tullut jäälle syöksyessä oman visiirin reunasta). Pitäisikö sitten yleensäkään huomioida rangaistusta koventavana/lieventävänä se, kuinka pahat vammat vastapelaajalle aiheutuu. Mielestäni pitäisi.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Emeritus » Torstai, 04 Lokakuu 2007, 12:07

Mistä erottaa milloin jäässä makaava tai kilpikonna-asentoon käpertyvä ihminen on puolustuskyvytön vai puolustushaluton?

Jos kerjää turpiinsa esimerkiksi rottailemalla ja sitten kun tilattua alkaa tulla, niin puolutushaluttomaksi osoittautuva on mielestäni joko tyhmä tai masokisti.

Jos kerjää turpiinsa esimerkiksi rottailemalla ja sitten kun tilattua alkaa tulla, niin puolustuskyvyttömäksi turtleksi heittäytyvä on mielestäni ns. ämmä, joka tulee enemmän vihatuksi em. tyyppi ja saamaan lisää tilaisuuksia käpristelyyn. Kunnes tulee aika, ettei ehdi käpertyä ja pamahtaa kunnolla. Näin kun toistuu muutaman kerran, tulee muutama aivotärähdys peräjälkeen ja turtle ei enää ole rotta-kelpoinen. Mutta mitäpä Leon kaltaiset eivät tekisi 3 pisteen eteen.

SM-liigan kuripidon päätöksiä katsellen, voinee todeta että ilmeisesti on ainakin niin, että jos pelkää turpiin tulevan, kannattaa teeskennellä puolustuskyvytöntä mielummin kuin olla puolutushaluton? Näin vastustaja saa enemmän penalttia ja oma turpavärkkikin saattaa pysyä louskutuskelpoisempana.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 04 Lokakuu 2007, 12:23

Volvox kirjoitti:SM-liigan kuripidon päätöksiä katsellen, voinee todeta että ilmeisesti on ainakin niin, että jos pelkää turpiin tulevan, kannattaa teeskennellä puolustuskyvytöntä mielummin kuin olla puolutushaluton? Näin vastustaja saa enemmän penalttia ja oma turpavärkkikin saattaa pysyä louskutuskelpoisempana.

Juurikin näin... eikun matkimaan kilpikonnaa ja jos vastustaja erehtyy vielä pätkimään, tienaa kaverille vielä yhden ottelun pidemmän pelikiellon. Omaa joukkuetta se toki ei hyödytä, mutta kuten Volvox edellä toteaa, oman naaman paikkaamisesta selviää vähemmällä, Muumi-laastarilla, jos nyt tarvitaan edes sitä.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Suntio » Perjantai, 05 Lokakuu 2007, 15:25

Jatkoajassa juttu, jossa Porin Matin ensi kommentit:

- Tuon joukkueen puolustukseen fyysisyyttä ja aion seurata hyvin tarkkaan, että joukkueen taitavammat ja pienemmät pelaajat saavat hoitaa työtään rauhassa. En aio antaa vastustajien kohdella pelaajiamme huonosti, Matt jatkoi.

Haastattelutuokion jälkeen Nickerson nousi ylös tuoliltaan ja esitti Ässien myyntipäällikkö Sami Hautamäelle toiveen naureskellen.

- Hei Sami, tähän paitaan tarvitaan fight strapit. En voi lähteä tappeluun ilman niitä.

Matt on todellakin palannut.


Vaikka kyseessä onkin Ässien pelaaja, niin silti hyvä että tulee väriä ligaan.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Roku » Sunnuntai, 21 Lokakuu 2007, 11:10

Jatkoajan serveri käy taas ylikierroksilla, kun eilisiä Porin tapahtumia käydään läpi.

En mä tiedä sitten. Mä en ole tuosta Nickersonin sekoamisesta edelleenkään muuta kuvaa nähnyt kuin TV 1:n Urheiluruudun pätkän. Siinä ei mitään Erkinjuntin käsille osuvaa huitomista näy, kuten ei mitään tuomariin/Tepsin maalivahtiin kohdistuvaa päällekarkausyritystäkään, joten sen puolesta olen hiukan pimennossa mitä siellä on tapahtunut. Mutta tuon näkemäni tapauksen perusteella sanoisin että aika pienestä on taas noussut myrsky vesiklasissa.

Mutta se mikä tossa huvittaa, on se että porukka ilmeisesti ihan vakavalla naamalla huutaa - jälleen kerran - kuorossa Heleniusta apuun. Kuvittelevatko ne tosiaan oikeasti että Helenius vahtaa illalla telkkaria hampaat irvessä ja kaljapullo kourassa, näyttää Nickersonia sormellaan ja uhoaa sohvan nurkassa paska jäykkänä ja pelko perseessä kyyhöttävälle muijalleen että "vittu mä hakkaan toin jätkän ko mä nään sen saatana uskotko perkele häh?".

Ihan niinkuin taannoin Siklenkan seotessa Lahdessa. Kovasti ne silloinkin huusivat Heleniusta apuun, kannattamastaan joukkueesta riippumatta.

Sen verran pitää tänne Satakuntaan päin antaa tunnustusta, että jos tuossa Siklenkan tapauksessa näitä "tule apuun Helge"-huutoja ei kuulunut juurikaan Ässien kannattajilta, niin eipä tässä Nickersonin tapauksessakaan Lukon kannattajat siellä ole Helgeä apuun huudelleet.

Perkeen kumma että itse pelistä ei kukaan enää tunnu välittävän pätkän vertaa.
Roku
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1465
Liittynyt: Tiistai, 28 Elokuu 2007, 22:26
Paikkakunta: (toteutumaton) suur-Eura

ViestiKirjoittaja Suntio » Sunnuntai, 21 Lokakuu 2007, 11:34

Roku kirjoitti:En mä tiedä sitten. Mä en ole tuosta Nickersonin sekoamisesta edelleenkään muuta kuvaa nähnyt kuin TV 1:n Urheiluruudun pätkän. Siinä ei mitään Erkinjuntin käsille osuvaa huitomista näy, kuten ei mitään tuomariin/Tepsin maalivahtiin kohdistuvaa päällekarkausyritystäkään, joten sen puolesta olen hiukan pimennossa mitä siellä on tapahtunut. Mutta tuon näkemäni tapauksen perusteella sanoisin että aika pienestä on taas noussut myrsky vesiklasissa.


Tästä linkistä näkee maalivahdin ja tuomareiden koskemattomuusrikkeet: http://www.youtube.com/watch?v=tp6IADzXndU

Erkinjuntin huitomista en minäkään ole vielä nähnyt.

Itse tapauksesta. Mä en jaksa lähteä tuonne Jatkoaikaan puhuamaan asiasta yhtään mitään, kun ei siitä mitäänmuuta saa kuin kiukkuisia porilaisia ja paskaa niskaan. Aivan totaalisen tyhmää toimintaa Nickersonilta. Siis tyhmää ja sääntöjenvastaista, mutta ei kovin vaarallista kuitenkaan. Ei tuossa mitään järisyttävää kuitenkaan tapahdu ja ei tuosta mielestäni kuuluisi tulla sen kummempaa pelikieltoa. Kuitenkin tapaus kertoo aika hyvin kuinka terve ja järkevä ihminen tämä Matt on. Ei taida kaikki ruuvit olla ihan himassa enää. Muuten jos joku on joskus ihmetellyt mitä on goonikiekko, niin se on TÄTÄ eilistä Nickersonia. Helenius ei esimerkiksi ole gooni vaan hän on poliisi - enforcer - suojelija, mutta tuo Nickersonin toiminta oli selkeää gooneilua(hauska termi).

Ihan turhaa tähän on sen enempää Heleniusta apuun pyytää, mutta eiköhän näiden temppujen jälkeen ole selvää että tämä pelle saa selkäänsä joko Heleniukselta tai Siklenkalta jossain vaiheessa kautta. Eivät nämä oikeasti kovat herrat varmaankaan kovin paljon tuota touhua kunnioita. Se ei kuitenkaan auta ketään muita kuin Jokerit- ja Lukko-pelaajia, joten kaiken maailman JYP- tai SaiPa-fanien on mielestäni ihan turhaa mitään Helge-korttia vetää esiin.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja IRI » Sunnuntai, 21 Lokakuu 2007, 14:49

Ilmeisesti Erkinjuntti säästyi suuremmalta loukkaantumiselta ja hyvä niin. Nuo kirvesiskut ovat muutenkin aivan perseestä. Ei se, että "tarkoitus ei ollut lyödä käsille, vaan mailaan" muuta sitä tosiasiaa, että jokainen pelaaja on vastuussa omasta mailastaan. Tuo tapahtumaa seurannut "kilahtaminen" sitten taas on sitä itseään. Turha episodi, jossa tuskin kukaan menetti yöuniaan. Viihdettä porilaisyleisölle kylläkin. Tietyllä tavalla huvittavaa touhua vielä tuo TPS:n maalivahdille uhittelu.

Mitä tästä seurasi? Iso kasa huuhaakirjoittelua nettipalstoilla, muutama asiallinen kommentti ja tietysti anti-Ässä Liljaniemen kolumni eräällä palstalla joka sinänsä - tietäen kaverin antipatian Porin suuntaan - on lähinnä säälittävä sensaatiolehden tasoinen räpellys. Ymmärrän kyllä porilaisten vitutuksen ko. "kolumnistin" tuotoksien suhteen.

Jos asiaa miettii ja vertaa tätä tapausta esim. Siklenkan saamaan kolmen ottelun pelikieltoon, niin oma veikkaukseni on juuri tuo kolme peliä. Yksi automaattisesti OR:sta ja kaksi siitä jälkisekoilusta. Seuraavista kilareista sitten kovemmalla kädellä.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja Emeritus » Sunnuntai, 21 Lokakuu 2007, 17:16

Tulipa eilen ja tänään luettua pari tuntia jatkoaikaa :REYZ . Ja pitipä hieman kommentoidakin.

Liljaniemen jutusta ihan samaa mieltä IRI:n kanssa. Hieman maltillisemmalla kirjoituksella olisi siinä jutussa kyllä ollut asiapohjaakin.

Jos vertaa tapaus Komarov - Siklenkaa ja eilistä näytelmää, niin kyllä minusta Nickerson ansatsisi isomman rangaistuksen. Ottaen huomioon, että MN tuli tilanteeseen jäähyaitiosta tai ellei sinne vielä ehtinyt niin ainakin jo rangaistuksen saaneena, kun taas MS kiivastui pelitilanteen ollessa käynnissä. Ja lisäksi MS poistui ihan kiltisti rähinän jälkeen taluttamatta kaukalosta. Kun taas MN yritti käydä käsiksi häntä taluttaneisiin tuomareihin ja vielä ohi kulkiessaan täysin osattomaan maalivahtiin. Sanoisin 4-8 ottelua. Ja epäilemättä miehen tausta Suomen liigassa avittaa tuomion suuruutta, on se sitten oikein tai väärin. Mutta jos kolmessa ottelussa kuudesta on saanut jonkin asteen raivokohtauksen, lienee turha enää puhua mistään hetkellisestä "kilahtamisesta".

Sitä huitomista Erkinjuntin käsille/mailaan en ole nähnyt. Mutta hyvin tuntuvat ainakin porilaiset tietävän, että mailaan huitoi. Yhtä hyvin tuntuvat tietävän, että Laine se käsille huitoi - eikä MN. Samoin tuntuivat nähneet, että Kuokkasella ja koko TPS-joukkueelle tuli paskat/kuset housuun. Minä en näitäkään nähnyt, mutta ehkä porilaisilla paikalla olleilla oli hajuaistimet tukenaan. Niin sitä voi eri tavalla silmät toimia. No tiedetäänhän se, että ne on ne värilasit. Nehän ne.

Kun Siklenka koulutti Komarovia, oli porilaisten mielestä Komarov sankari, joka sai sika-Siklenkan ulos. Nyt Laine oli ämmä ja sika, joka ansaitsi mitä sai ja sankari olikin Matt. Komaroveja kuuluu olla kuulemma joka joukkueessa (porilaisten mielipide LK-MS jälkeen), mutta nyt samanlainen ronkkija ja huitoja TL on ämmä. Kumma ju7ttu. Loogisuus on kaunis asia.

Jotenkin tuntuu myös käsittämättömältä, että nuo paljon puhutut "kilahtamiset" olisivat joidenkin mielestä kaukalossa jotenkin hyväksyttäviä. Äkillinen tunteen purkaus syntyy äkillisesti ja kaikki tapahtuu hetkessä. Näinhän meni tapaus MS. Ja sitäkään en hyväksy. Mutta MN:n "kilahdus" ei ollut äkillinen vaan kuten on nähty jo useamman kerran se on hänen sairas luonteenpiirteensä. Ärsyyntymiskynnys on kerta kaikkiaan liian matala tällaiseen kamppailulajiin, jossa tahallista ärsytystä verbaalissa muodossa - ja välillä fyysisestikin - tulee joka ottelussa sekä vastustajilta että katsomosta. Ammattilaisen pitäisi osata hallita itsensä niin ettei puhelin korvien välissä kilahtaisi liki joka ottelussa.

Kotkassa "kilahti" ihan kotona eräs isoveli pikkusiskoon ja sen päälle vielä vanhempaan sisareenkin. Ihan vaan kotona. Sattuuhan niitä "kilahduksia", sanoisi varmaan porilainen Ass@-fani. No kieltämättä karski ja huono vertaus, anteeksi. Mutta sellaista on "kilahtaminen", joskus se tulee ja kaukalon ulkopuolella tapahtuneena joskus on passitettu ihan asiantuntijan puheille - ja ihan varmaan jos se tapahtuu toistuvasti työpaikalla.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

ViestiKirjoittaja Metsästäjä » Sunnuntai, 21 Lokakuu 2007, 18:49

Roku kirjoitti:Perkeen kumma että itse pelistä ei kukaan enää tunnu välittävän pätkän vertaa.

Tama pointti Jatkoajassa on perin huolestuttavaa. Tietty ryhma ei tunnu olevan ollenkaan kiinnostunut itse ottelusta, jos on sattunut jotain kahinaa. Tarkeinta on silloin saada yleinen hyvaksynta tappelujen voittajasta. Onhan tositappeluja kentanreunalta joskus mukava katsella, mutta rajansa kaikella.
20-6-13
Avatar
Metsästäjä
Captain
Captain
 
Viestit: 2938
Liittynyt: Maanantai, 11 Syyskuu 2006, 22:21
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja IRI » Maanantai, 22 Lokakuu 2007, 18:17

No jaa, kolmen pelin huili tuli Nickersonille. Ihan linjassa oleva tuomio, ei siinä mitään. Nyt kamiina ei sitten pääse seuraavaan Lukko - Ässät -otteluun. Arvaa harmittaako...
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 22 Lokakuu 2007, 19:24

IRI kirjoitti:Nyt kamiina ei sitten pääse seuraavaan Lukko - Ässät -otteluun. Arvaa harmittaako...

Ihan tietoinen pelikiellon hankinta. Kamiina pelkää Pyöveliä ja Semiiria. Saattepa nähdä, että jälleen juuri ennen seuraavaa Lukko-peliä Porin Matin korsteinista tuprahtaa savu ja kas kummaa... kilahdus ja pari kolme matsia pelikieltoa. Kun ei vaan uskalla niin ei uskalla. :HEHH:
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Roku » Maanantai, 22 Lokakuu 2007, 20:00

Joo mutta se kauden neljäs peli onkin sitten taas Porissa. Kai se nyt siellä on mukana paikallisten tyttärien pikkareita kostuttamassa. Jaa mutta sitä se tekee vaikkei pelaisikaan, mitä mä olen kuullut.

En tiä. Pidän kuitenkin kovana rangaistuksena tuota kolmen ottelun pelikieltoa, mutta kuten Muukkonen toteaa päätöksessään niin vanhat synnit painaa.

Musta rupeaa tuntumaan siltä, että ei tolla Nickersonilla tosiaankaan ole ihan kaikki kotona. Viimeksi SM-liigassa pelatessaanhan se selitteli Hämeenlinnan tapahtumia (yritti kiipustaa kaukaloon pleksin yli) sillä, että iskä ja äiskä olivat juuri eronneet ja se otti kuten tiedetään lapsen hermoille. Ehkä ne ovat taas eronneet? Tai kai nämä ADHD-potilaat käy muutenkin aina hiukan ylikierroksilla.

Väriähän tää Nickerson liigaan tuo, eikä hänen toilailuissaan kukaan ole loukannut itseään. Kop kop, mä koputan päätä taas, toivottavasti ei loukkaakaan.

Mutta jos niin käy niin pitää muistaa että samaa lääkettä se tottelee kuin muutkin. Mailalla niskat nurin, jos se itsekin rupeaa jatkossa huitomaan.

Tai sitten ei. NHL:ssä Dave Schultz herätti pelkoa 70-luvulla sekoiluillaan. Kovaotteinen, ainakin Bostonissa, NY Rangersissa ja Detroitissa pelannut pakki Brad Park totesi joskus Schultzin hulluimpina vuosina miehestä näin: "Kyllä sen hullun saa pysäytettyä, helpostikin. Ei se vaadi muuta kuin mailalla niskat nurin. Mutta edes Stanley Cup ei ole sen arvoista..." joten ei taida SM-liigan Kanada-maljakaan olla Nickersonin niskanikamien arvoinen.
Roku
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1465
Liittynyt: Tiistai, 28 Elokuu 2007, 22:26
Paikkakunta: (toteutumaton) suur-Eura

ViestiKirjoittaja kotka » Maanantai, 22 Lokakuu 2007, 22:05

Empä sitten tiedä, kuinka sinikeltaisin lasein mä tätä katson, mutta kyllä tosta Nickersonin tempauksesta olisi suurempi rangaistus kuulunut langettaa. Ainakin jos vertaa Siklenkan tapaukseen..

1. Okei, Siklenka tuli omaan "tappeluunsa" kolmantena osapuolena, Nicerson, noh ota tosta nyt sitten selvää, mutta ainakaan mä en keksi tosta juutuubin pätkästä mitään edeltävää tilannetta johon olisi voinut tulla mukaan kolmantena..

2. Siklenka-Komarov löylytystä edelsi Komarovin normi pelityylillään tahallisesti aiheuttamaa lämpeämistä Lukko pelaajissa, Nickersonin tapauksesta en teidä millaista läämmitystä tämä on vaatinut..

3. "Vanhat synnit painaa.." Juu u.. Nickerson on todistanut jo sm-liiga-urallaankin, että nämä kilahdukset eivät ole yksittäis tapauksia, Siklenka.. Noh, jonkinlainen tappelija-tausta muista sarjoista, mutta eihän niiden pitäisi painaa täällä.. Eihän?

4. Varsinaisen "tappelun" jälkeen Siklenka lähtee koppiin jokseenkin rauhallisesti, (ei kai tuuletuksia voi kovin suureksi uhitteluksi laskea,) kun taas Nickerson koittaa matkan varrella vielä mätkiä vastustajan maalivahtiakin..

Jos mietittäisiin vielä näiden (")syntien(") painoarvoa, vaaka kallistuisi mielestäni lisää Nickersonin pidemmän huilin suuntaan..

Mutta onneksi minä en näitä päätöksiä tee, ja helppohan se on näin Raumlaisen sanoo, että pois tollaset Ässä-pellet sm-liigasta.. :D
Avatar
kotka
2nd liner
2nd liner
 
Viestit: 343
Liittynyt: Maanantai, 25 Kesäkuu 2007, 13:21
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Suntio » Tiistai, 23 Lokakuu 2007, 22:54

kotka kirjoitti:...


Mun mielestä kolme peliä ihan oikea tuomio. Jopa kaksi olisi riittänyt, jos kyseessä olisi joku muu kuin kyseenalaisen taustan omaava Nickerson.

1. peli käsille lyönnistä, 2. peli Laineen kimppuun käymisestä ja 3. yleisestä häröilystä ja vanhasta maineesta.

Ei tuota maalivahdin pelottelua voi oikein yksittäisenä pelikiellon perusteena pitää. Tietysti se ei kuulu normaalin ihmisen käyttäytymiseen, mutta ei pelkkä WOHOO-huuto voi olla mikään peruste. Tilanteessa ei kuitenkaan loppujen lopuksi tapahtunut mitään. Tässä tapauksessa se kuitenkin on osa kokonaisuutta ja kuuluu tuohon "kolmanteen perusteeseen".

Näillä perustein ihan hyvä tuomio minun mielestäni.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Emeritus » Keskiviikko, 24 Lokakuu 2007, 08:36

Voi olla oikea tuomio, mutta siinä tapauksessa Siklenkalla oli 1-2 ottelun verran ylisuuri tuomio. Perusteeni muutaman viestin päässä ja osin em. kotkan kirjoituksessa.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

Seuraava

Paluu Yleinen jääkiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron