Jääkiekon myytit ja urbaanilegendat

Keskustelua jääkiekkoaiheista, jotka eivät suoranaisesti liity mihinkään sarjaan.

Jääkiekon myytit ja urbaanilegendat

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 19 Helmikuu 2007, 19:10

Jatkoaikaa tuossa selaillessa poikkeisin myös pohjoisen naapurin puolella ja siellä lueskelin tuota Pieniniemen pestauksen aiheuttamaa keskustelua. Uusi kakkosvalmentaja toivoteltiin siellä pääsääntöisesti tervetulleeksi, mutta muuten kirjoitukset saivat miettimään.

Syynä kommentit kuten esim. nämä: "Taitokiekon peluuttaminen Porissa on valmentajan ammatillinen itsemurha", "Ässät osaa pelata vain työläiskiekkoa", "Porissa ei tykätä neppailusta, vaan laitojen ja nyrkkien täytyy heilua mahdollisimman paljon", "porilainen hulluus", "ryminäkiekko", "duunarimentaliteetti", "suoraviivaisuus", "seisomakatsomo seisoo valmentajien takana, mutta vain silloin kun pelataan porilaista kiekkoa"... ja sitä rataa.

Omituinen asenne kaiken kaikkiaan suippokorvilla. Varsinkin tuonsuuntaiset, että Ässät ei osaa pelata kuin tietyntyyppistä kiekkoa. Tämänhetkisellä rosterilla tuo "ryminäkiekko" lienee se sopivin tyyli, mutta noista kommenteista päätelleen Padan pitäisi pelata maailman tappiin porilaiskiekkoa, vaikka joukkue koostuisi pehmeäkätisistä ja vikkeläjalkaisista kääpiöistä.

Toinen samanlaiseen syyllistyvä fanijoukko on Kamraatteneilla. Siellä the Brändi ajaa kaiken muun yli ja Brewer on edelleen jumalan asemassa. Tampereella taas Ipa-fanit hellivät ajatusta taitokiekkojoukkueesta ja ovat sitä mieltä, että takkuturkit sitä pelaavat, vaikka peli näyttäisi miltä.

Mistä hemmetistä nämä kiveenhakatut "totuudet" oikein syntyvät ja kuinka aina riittää noita puusilmäfaneja niitä toistamaan. Naurettavimpia ovat nämä väitteet, että katsomo ei tue joukkuetta, jos se ei pelaa sen tietyn sapluunan mukaan. Kuinka ne viitsivät uskotella itselleen tuollaista. Jos vaikkapa Poriin yhtäkkiä jostain saataisiin nippu, jossa on käsiä, jalkoja, taitoa... ja valmentaja osaisi sen hyödyntää, ja pisteitä alkaisi ropista, niin istuvatko nämä "duunarikiekon" ystävät jossain lähiöpubissa kiskomassa kaljaa ja mököttämässä, kun porilainen hulluus on hukattu. Oli kyseessä Pori tai ihan mikä tahansa kiekkokaupunki, niin minä uskon, että kannattajille kyllä voitot kelpaavat oli tyyli sitten mikä hyvänsä.

Tuleeko mieleen muita vastaavia sitkeästi eläviä myyttejä joko tiettyyn joukkueeseen tai yleensä kiekkoon liittyen. Ja mistä ne mielikuvat tms. ovat yleensäkin lähtöisin? Tai jotain muita, kuten se kuuluisa Rauma-lisä, jota pelaajille on maksettava, jotta tulisivat Ganalim barttal pelailemaan. Lukon myyteistä itse asiassa taitaa olla oma topic JA:ssa.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Emeritus » Maanantai, 19 Helmikuu 2007, 19:31

Taisit kyllä tyhjentää pajatson. Ainakin mitä tulee joukkueiden omien kannattajien "ihanteisiin ja mielikuviin". Eri asia on sitten nämä Tappara kahvaa jne.... (vai Rautakorven joukkueko se oli...) väitteet. Vaikka esimerkiksi tuon nyttemmin tuomitun kahvauksen toivat ns. Jyväskylän koulukunnan valmentajat - eikä siis mikään yksittäinen joukkue tehnyt siitä mottoaan eli pelityyliään.

Toki myös tiettyihin pelaajiin yhdistyy tiettyjä myyttejä, joiden oikeellisuus on hieman niin ja näin. Topo ei (porilaisten mielestä) tappele koskaan - ja jos sen tekeekin, niin tekee sen jotenkin väärin (väärin sammutettu tulipalo -ilmiö). Jne.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38


Paluu Yleinen jääkiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron