Katsomokäyttäytyminen & fanikulttuuri

Keskustelua jääkiekkoaiheista, jotka eivät suoranaisesti liity mihinkään sarjaan.

Katsomokäyttäytyminen & fanikulttuuri

ViestiKirjoittaja Olkku » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 10:19

Eilinen Lukko-Jokerit ottelu nostatti valokeilaan keskustelun katsomokäyttäytymisestä. Jokunen Jokereiden kannattaja ei tahtonut hyväksyä yhteiskunnan pelisääntöjä ja soppa oli valmis. Jokereilla on fanclubiin kuulumaton kannattajaryhmä, nimeltään Ultras-Jokerit. Mitä kävin äkkiä tutustumassa heidän sivustoonsa, tuli mieleen organisoitu ääriliike.

Keskustelu aiheesta käy vilkkaana eri foorumeilla ja mediassa, mutta jatkoajan Jokeritosiossa on oikein ketju aiheelle. Eiliset tapahtumat alkavat nimimerkki MS:n viestistä.

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthr ... ost1996945

Myös tuon Ultras-Jokerit sivuston osoite löytyy tuosta keskustelusta.

Henkilökohtaisesti en ymmärrä tuommoista käytöstä, enkä sen ihannointia ollenkaan. Minulle jääkiekko-ottelu on viihde tapahtuma, jossa seurataan ottelua, sen kaikkine hienouksineen. Tuommoinen halliin riehumaan meneminen ei ole koskaan tullut, edes mieleen.

En ymmärrä fanien välisiä tappeluita kiekko-ottelussa muutenkaan, saati organisoitu, kaaosta aiheuttava ryhmä. En ihmettele yhtään, että kyseinen ryhmä on saanut- ja saa porttikieltoja jäähalleihin. Valitettavaa, että pieni osa kannattajista leimaa kokonaisen joukkueen fanit.
27.11 1997 - 09.07 2013 Remu
Olkku
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 10150
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 21:14
Paikkakunta: Nakkila

ViestiKirjoittaja ekomies » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 13:53

Tässäkin tapauksessa taisi homma rauhoittua täysin kun ne pari pahinta pukaria poistettiin hallista.
ekomies
1st liner
1st liner
 
Viestit: 634
Liittynyt: Sunnuntai, 17 Joulukuu 2006, 01:35
Paikkakunta: Otan ovaali

ViestiKirjoittaja Suntio » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 14:36

Hallin tyhjennessä huusivat tahdissa "raumalaiset on runkkareita" tai vastaavaa. Ihan ei tarkkaan selvää saanut vaikka yritti. Joku oli kuitenkin runkkari.

Siis eihän heissä mitään vikaa ole. Ultras Jokerit eivät halua tapella, he vain vihaavat kaikkia. Ja sen lisäksi heittelevät raketteja autojen päälle, käyvät käsiksi järkkäreihin jne... Täysiä pellejä koko sakki!
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Metsästäjä » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 15:43

Lueskelin noita UltrasJokerit sivujen käyttäytymismalleja ja - neuvoja. Jengittyminen ei ole hyväksi. Kyseessä taitaa olla pilke
keski-eurppalaisesta jalkapalloalakulttuurista. En oikein pidä jutusta, mikäli se yleistyy.
20-6-13
Avatar
Metsästäjä
Captain
Captain
 
Viestit: 2938
Liittynyt: Maanantai, 11 Syyskuu 2006, 22:21
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 16:04

Huolestuttavan oloista toimintaa. Nimenomaan tulee mieleen brittiläinen jalkapallohuliganismi, jossa itse peli ei enää ole pääasia, vaan ryyppääminen ja riehuminen. Ja mitä tuolta Ultras-sivustolta vilkuilin, niin ei siinä ajatusmaailmassa ainakaan väkivaltaa tuomita vaan pikemmin nähdään hyväksyttävänä ja jopa ihannoidaan.

Itsekeskeisiä kloppeja, jotka eivät näe omassa toiminnassaan mitään väärää ja eivät käsitä sitä, että lätkämatsissa on muitakin katsojia. En oikeastaan edes jaksa nähdä jonkun raumalaisen humalikon provosointia kovinkaan lieventävänä asianhaarana, joskin pirun typerää on mennä vittuilemaan tällaiselle porukalle, joka oikein hakemalla hakee kärhämää.

Porttikielto on kohtuullinen seuraamus moisesta öykkäröinnistä. Ja vaikka kyseessä olisi vain muutama porukasta, niin oppivathan sitten pitämään laumansa kurissa.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Emeritus » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 16:31

Aivan typerää sakkia. Luulin kaikessa kalkkeudessani, ettei tuollaisia jengenä enää ole. Joku heistä jossain tuolla ketjussa toteaa jotain, ettei laki kiellä huutelmasta hävytömyyksiä yms. Tyypillistä lapsellista uhoa. Luullaan, että kaikki on sallittua ja oikeaa käyttäytymistä, ellei sitä laissa nimenomaan kielletä. Ei ole laissa todellakaan kielletty kiivetä vaikka jäähallin katolle. Eikä vaikkapa ulostamasta naapurin olohuoneeseen. Siis niin saa tehdä ja kellään ei ole oikeutta asiaan puuttua. Ja jos poliisi vie kaveria on vähintään oikeus ja kohtuus yrittää estää tätä - sen unohti kuitenkin kertoa, että se jo onkin laissa kiellettyä virkavallan vastustamista.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

ViestiKirjoittaja IRI » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 18:15

Se mitä olen tätä UJ-toimintaa seurannut, on siinä toki paljon hyvääkin. On hienoa, että joku jaksaa nähdä vaivaa esim. erilaisten "tifojen" tekemiseen. Oman joukkueen kannustamisen pitäisi luonnollisesti olla se kaikkein suurin juttu, mutta valitettavasti tähän on kytkeytynyt erilaisia lieveilmiöitä. Väkivallalla uhkailu, väkivaltaan yllyttäminen, virkavallan vastustaminen ja erilaisiin tuhotöihin kiihottaminen on tietääkseni edelleen laitonta. Tästä seurauksena on anarkiaa, pahimmassa tapauksessa voidaan puhua jo jonkintasoisesta terrorismista.

Aina kun isompi joukko ihmisiä kokoontuu, on mahdollista, että jotain ei-toivottua tapahtuu. Nyt vain valitettavasti näyttää siltä, että useimmiten kun jotain "sattuu ja tapahtuu" kyseessä on tietty ryhmittymä. Ehkä olen naiivi, mutta uskon silti, että kyseessä on vain muutama ns. mätä omena korissa. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on jonkinlainen lauma tyyppejä, jotka ovat jossain vaiheessa elämäänsä jääneet liian vähälle huomiolle ja nyt sitä yritetään hankkia tavalla tai toisella. Ongelmalliseksi asian tekee se, että mitä enemmän näistä asioista kirjoitetaan ja puhutaan, sitä enemmän he saavat huomiota ja kuvittelevat olevansa jotain erityistä. Jos he tavallaan "pystyvät pakottamaan" ottelujärjestäjät siihen, että heille esim. varataan ja aidataan joku tietty katsomonosa, tarkoittaa se heille sitä, että heidät ryhmänä hyväksytään ja heidän toimintansa tavallaan tulee legitiimiksi.

On aivan turha perustella asiaa sillä, että "olemme menossa kohti eurooppalaista katsojakulttuuria" tai "käykää janarit englannissa katsomassa jalkapallo-otteluja niin näette oikeaa kulttuuria" koska edelleenkin elämme Suomessa ja lajikin on eri. Muutenkin vertaus esim. Englantiin tai Italiaan ontuu pahasti. Sitä en kiistä, etteikö olisi todella typerää perjantai- tai lauantai-illan ottelussa mennä vierasjoukkueen kannattajien keskelle aukomaan päätään. Valitettavasti joukkoon mahtuu aina ihmisiä joiden henkilökohtainen ärsytyskynnys, älykkyysosamäärä ja huumorintaju ovat matalat ja seurauksena on useimmiten väkivaltaa.

Meillä jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen ja jopa perjantai- tai lauantai-illan ottelussa oikeus kulkea vaikka vastustajajoukkueen kannattajien ohi tuntematta itseään uhatuksi. Itse olen joitakin vuosia sitten Lukon ja Jokerien kohdatessa pudotuspeleissä sattumalta joutunut melko keskelle Jokeri-kannattajia eikä tilanteessa ollut mitään ihmeellistä. Ottelun mittaan juteltiin vieressä istuvien Jokeri-kannattajien kanssa pelistä, suoritettiin luonnollisesti pakolliset vittuilut suuntaan ja toiseen ja pelin jälkeen moikattiin ja lähdimme omiin suuntiimme. Hieno tilaisuus. Ainoa, mikä jäi kaivelemaan oli se, että Jokerit voitti ottelun.

Harmillista, että tuo ääriaines ei tunnu ymmärtävän, että toiminnallaan he tekevät vain hallaa itselleen, kannattamalleen seuralle, muille kannattajille ja itse lajille. Tai sitten he eivät vain välitä. Siitä olen huolissani, että tehdäänkö näille ääri-ilmiöille mitään ennen kuin jotain peruuttamatonta ja korjaamatonta tapahtuu. Toisaalta kyseessä on niin marginaalinen ryhmä, etten epäile hetkeäkään, etteikö virkavalta muodossa tai toisessa asialle pystyisi stoppia laittamaan mikäli se aiheelliseksi katsotaan. Paskamaista sekin on, jos jossakin vaiheessa joudutaan menemään samanlaiseen valokuvarekisterin pitoon, mitä esim. Englannissa on otettu käyttöön jalkapallohuligaanien osalta. Ei niin, etteikö tämä nykytekniikalla olisi jopa suhteellisen helppoa. Turhaa työtä ja vaivaa kylläkin. En ole millään tavalla väkivaltaa ihannoiva tai väkivaltaisuuteen taipuvainen henkilö, mutta jos tauti pääsee pahaksi, on otettava myös pahat lääkkeet käyttöön. Ja jos aivan äärimmäisyyksiin mennään niin ihmisille, jotka kuvittelevat, että heitä eivät tämän yhteiskunnan säännöt, normit ja lait koske on olemassa useampiakin säilytyspaikkoja Suomessa. Niissä tosin sisutus saattaa olla ankean oloinen.

Ehkä teksti on hieman kärjistettyä ja saattaa olla osittain hieman yliampuvaa, mutta on asioita, joille pitää tehdä jotain. On helpompi hoitaa pieni mätäpaise kuin odottaa, että se paisuu ja räjähtää silmille.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja yarski » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 19:40

clips
Me emme omista ystävyyssuhteita muihin suomalaisiin ryhmiin, muttemme myöskään leimaa niitä automaattisesti. UJ ei tavoittele väkivaltaa, älä siis tule kerjäämään sitä.
clips
em. siis ultras jokereiden kotisivuilta.
Pari kantavaa teemaa UJ toiminnassa (?)
VIHA. Mistä kumpuaa kaikenkattava vika kaikkia muita kohtaan. Ilmeni jo ennen peliä kun jonotin päätybaariin ala-aulassa. Jokerifanineitokainen, ei siis ollut UJ paitaa päällä tai ainakaan päällimmäisenä, julisti suureen ääneen VIHAAVANSA kaikkia raumalaisia. "Ootte siis niin vitun tyhmiä juntteja että ei mitään rajaa. Vittu mä vihaan raumaa, mä vihaan kaikkea täällä, vittu" Vieressä ollut järkkäri nojaili sanaakaan sanomatta tolppaan ja tämä neito kailotti sen vieressä. Eipä silti, ei kai sille mitään kannattanutkaan vastata, ei se nyt keneenkään kiinni käynyt ja mua ainakin enemmän huvitti toi uhoaminen.
"Hei, mä nojaan tähän tolppaan ja mun jalat on narun sisäpuolella ja muuten oon narun ulkopuolella" :lol: Oli ilmeisesti keltatakkinen kieltänyt poistumasta anniskelualueelta.
Jos vihaa kaikkia niin eikös silloin vihaa myös "omaa" porukkaa?
KERJÄÄMINEN. "Älä tule kerjäämään väkivaltaa" Hyvin on porukka julistuksensa sisäistänyt, olin aivan vieressä kun UJ paitaista -sitä toista tai kolmatta- kannettiin poliisien toimesta pois hallista, putkaan oli kuulemma matka. Tuosssakin tilanteessa tuli ilmi tämä kerjääminen, toinen kaveri huusi suoraan poliisin naamaan "älkää vittu KERJÄTKÖ" pariinkin kertaan.
Poliisit hoiti mielestäni ton tilanteen todella rauhallisesti ja hyvällä pelisilmällä, psykologia toimi. Ottivat ne pahimmat räyhääjät pois nopeasti eivätkä kuitenkaan jääneet jokerifanien eteen pidemmäksi aikaa kuin oli välttämätöntä. Käskyttäminen kun olisi aivan varmasti provosoinut tota porukkaa ties mihin.
Se yksi lukkopaitainen tyyppi joka UJ mielestä tuli tarkoituksella vittuilemaan ja provoamaan. Mielestäni oli vaan menossa käytävää pitkin porukan ohi kun joku kävi paitaan kiinni, toki en tiedä oliko kaveri jotain typerää kommenttia suustaan päästänyt? Onhan hallissa oikeus kulkea mistä tahtoo mutta hiukan olis voinut myös miettiä toista reittiä. On meinaan aika varma että UJ-porukan mielestä jo Lukko-fanipaidan liikkuminen kosketusetäisyydellä on provosointia, kerjäämistä. Tossa tilanteessa oli jo kädet ylhäällä mutta yhtään iskua ei nähdäkseni vaihdettu. Poliisit oli tässäkin välissä muutamassa sekunnissa, seurasivat siis kokoajan tilannetta aktiivisesti.
Meillä on siis kausaripaikat ihan tossa lehdistökatsomon vieressä, kuten jo aika moni maanikkokin tietää. Oltiin siis pelissä minä itte, "vaimoliini" + meijän poika.
Kun oltiin toisella erätauolla lähdössä kipsalle (oluelle) niin katoin kyllä aika tarkkaan että koska passaa mennä ja menin ite ekana. Pitää sanoa että ei UJ kiinnittänyt meihin mitään huomiota mutta noin niinkuin perheen turvallisuuden puolesta tarkkailin kyllä ympäristöä...
Ymmärrän hyvin että tuntuu hyvin uhkaavalta toi älämölö, ainakin kun suureen ääneen julistavat vihaavansa raumalaisia. Miettisivät edes sitä että paikalla on myös lapsia.
Kokonaisuutena UJ on hyvin keskenkasvuista toimintaa. Ei UJ-porukka mielestäni kovin paljon itse peliä seurannut, pääasia lienee ryyppääminen ja hulinointi. Omia saa kannattaa ja laulaa niinpaljon kuin sielu sietää mutta täydellistä muiden ihmisten kunnioituksen puutetta en jaksa ymmärtää. Tulipa vuodatus mutta sainpa sanottua.
edit:
kokonaisuutena oon kyllä sitä mieltä että ei tuolla hallissa oikeasti tapahtunut juuri mitään järisyttävää, poliisit (ei järkkärit) rauhoittivat tilanteet varsin tyylikkäästi. Jos eivät olisi tilanteeseen puuttuneet niin tiedä mitä olisi tapahtunut?
Avatar
yarski
Captain
Captain
 
Viestit: 2852
Liittynyt: Tiistai, 26 Joulukuu 2006, 15:46
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 20:07

yarski kirjoitti:clips... Ei UJ-porukka mielestäni kovin paljon itse peliä seurannut, pääasia lienee ryyppääminen ja hulinointi. Omia saa kannattaa ja laulaa niinpaljon kuin sielu sietää mutta täydellistä muiden ihmisten kunnioituksen puutetta en jaksa ymmärtää.

Poiminpa tuollaisen yarskin raportista. Itse en todellakaan pysty käsittämään, että jääkiekko-otteluun tullaan juurikin siksi, että se on vain pelkkä tekosyy ryyppäämiseen ja häiriköintiin. Mitä järkeä touhussa on, jos ei edes pysty mellakoinniltaan peliä seuraamaan vaan tarkoitus mahdollisimman suuri epäjärjestyksen aiheuttaminen. Ja sitten aamulla, kun kankkusessa heräilee, niin joutuu vaihtoehtoisesti joko poliisisedältä tai isukilta kyselemään, että kuinka pelissä mahtoi käydä. Vai kiinnostaakohan se edes tätä porukkaa, kun yksikin UJ tai ainakin heitä sympatiseerava kirjoitti JA:ssa, että he eivät kannata jääkiekkojoukkuetta vaan Jokereita. Olikohan tuosta kannatuksen kohteesta unohtunut se Ultras -etuliite.

No, mitäs tässä turhaan kitisen. Itse olen sitä huonompaa katsoja-ainesta, joka seuraa mielenkiinnolla peliä ja saattaa joskus vanttuut kädessä varovaisesti läpytellä räpylöitään. Surkea virkamieskatsoja, joka tuhoaa hallien tunnelman, mutta onneksi tämä eurooppalainen fanikulttuuri on nyt meille tulossa. Ensin emoseura keksi try-outin ja nyt sen ääriaineksiin lukeutuvat kannattajat tuovat väkivallan ja anarkian kauan kaivattuna uudistuksena katsomokulttuuriin. Hyvin menee, mutta menköön.

Mielenkiintoista muuten nähdä, kommentoiko Jokerit organisaationa jotenkin tätä hässäkkää.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Olkku » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 20:26

Trekolmestar kirjoitti:Mielenkiintoista muuten nähdä, kommentoiko Jokerit organisaationa jotenkin tätä hässäkkää.


Mielestäni pitäisi. Harkimo voisi esimerkiksi sanoa, että eivät ole mitenkään sidoksissa ko. *apinalaumaan.

Jollei tuohon toimintaan puututa seurojen=liigan ja/tai viranomaisten taholta, saattaa käydä niin että joku ottaa oikeuden omiin käsiin.

Esimerkkinä vaan. Jollakin paikkakunnalla saatetaan kerätä porukka 2-300 miestä ja mennä kyseistä ryhmittymää vastaan, heidän saapuessaan hallille. Oravan pyörä olisi tuolloin valmis. Sitä ei saa päästää tapahtumaan, vaan asiaan tulisi puuttua ripeästi ja konkreettisesti, ei mitään "lässynlässyn"
jutustelua.

*=eräs ryhmän jäsen nimitti muita kirjoittajia kyseisellä nimellä.
27.11 1997 - 09.07 2013 Remu
Olkku
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 10150
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 21:14
Paikkakunta: Nakkila

ViestiKirjoittaja IRI » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 20:38

Olkku kirjoitti:
Trekolmestar kirjoitti:Mielenkiintoista muuten nähdä, kommentoiko Jokerit organisaationa jotenkin tätä hässäkkää.


Mielestäni pitäisi. Harkimo voisi esimerkiksi sanoa, että eivät ole mitenkään sidoksissa ko. *apinalaumaan.

Mmm... tuskinpa tuosta suurempaa kommenttia irtoaa. Ja toisaalta en näe mitään varsinaista "hyötyä" siitä, että Hjallis tulee kertomaan itsestäänselvyyksiä. Toisaalta voi tietysti olla, että joku kannanotto tulee, koska pidemmän päälle nuo järjestyshäiriöt "ovat huonoa pisnestä" ja bisneksestä Hjallis ainakin on kiinnostunut.

yarski kirjoitti:Jokerifanineitokainen, ei siis ollut UJ paitaa päällä tai ainakaan päällimmäisenä, julisti suureen ääneen VIHAAVANSA kaikkia raumalaisia. "Ootte siis niin vitun tyhmiä juntteja että ei mitään rajaa. Vittu mä vihaan raumaa, mä vihaan kaikkea täällä, vittu"

Hupaisaa. Ja lyödäänkö pieni veto, että sukujuuret löytyvät Raumalta tai Savosta :lol:.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja Emeritus » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 20:42

Olkku kirjoitti:Esimerkkinä vaan. Jollakin paikkakunnalla saatetaan kerätä porukka 2-300 miestä ja mennä kyseistä ryhmittymää vastaan, heidän saapuessaan hallille.


En usko millään liigapaikkakunnalla moista tapahtuvan. Pohjanmaalla ja pesäpallossa ehkä. Väkivaltaan ei pidä vastata väkivallalla. Ellei ole kyseessä sota sanan varsinaisessa merkityksessä.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 21:00

Volvox kirjoitti:
Olkku kirjoitti:Esimerkkinä vaan. Jollakin paikkakunnalla saatetaan kerätä porukka 2-300 miestä ja mennä kyseistä ryhmittymää vastaan, heidän saapuessaan hallille.


En usko millään liigapaikkakunnalla moista tapahtuvan. Pohjanmaalla ja pesäpallossa ehkä. Väkivaltaan ei pidä vastata väkivallalla. Ellei ole kyseessä sota sanan varsinaisessa merkityksessä.

Niinpä. Jos joltain liigapaikkakunnalta löytyy edes sata sellaista tyhjäpäätä, että tuommoista tapahtuisi, niin silloin tuo Ultras-porukan ääriaines on voittanut, vaikka sitten saisivat turpaansa. Juurikin tuota ne nimittäin hakevat, jotta saavat taas "oikeuden" jatkaa valitsemallaan tiellä. Ja eivät nuo pesäpallomailoilla ja muilla astaloilla uhkailevat ole yhtään parempia.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 21:17

Lueskelin vielä JA:ta ja vasta nyt tajusin, että tämä Ultras-juttu on joku isompikin monikansallinen juttu. Näitä Ultras-kannattajaporukoita onkin siis tuolla Euroopassa enemmänkin ja kaikki samaa formaattia. Löytyy mm. kuvia mustista huppareista, jotka jättävät vain silmät näkyviin.

Suomestakin näkyy löytyvän ainakin toinen, eli Vaasan Sportin Ultras06. Katsokaapa nyt vaikka sieltä keskustelufoorumilta viimeinen kuva tästä ketjusta. Hyvin koulutettu juniori.

JA:ssa nuo UJ:t uhoavat, että nämä ovat vain satunnaisia ylilyöntejä ja homma olisi helposti ratkaistu, kun vierasfaneille (lue Ultras Jokereille) olisi oma aidattu katsomo-osansa. Niinpä, mutta onkohan se enempikin niin, että tuo olisikin jonkinlainen meriitti tässä kansainvälisessä Ultras-skenessä. Sitten voisi siellä eurooppalaisella foorumilla kirjoitella, että meidätpä aidataan aina, kun ollaan niin kovia jätkiä.

Taitaisi olla, että suurin tappio tuolle porukalle olisi, jos kukaan ei noteeraisi heitä mitenkään.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Suntio » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 21:24

Trekolmestar kirjoitti:Taitaisi olla, että suurin tappio tuolle porukalle olisi, jos kukaan ei noteeraisi heitä mitenkään.


Nyt olet löytänyt asian ytimen. Sehän paistaa venäjältä saakka että pellet haluaa heidän olevan huomattuja. Muuten tuo touhu ei edes toimi.

Ultras -touhussa on hyviäkin puolia ja joista monet faniryhmät voivat olla kateellisia. Lukko-pelissäkin kannatus oli todella huippua silloin kun se ei ollut toisten haukkumista ja uhoamista. Ääntä näköä ja yhtenäisyyttä ryhmältä löytyy mikä on hyvä asia. Tyhmimmät yksilöt pitäisi vain osata heivat pois noilta reissuilta. Tosin en usko että siihen edes halua kyseisellä organisaatiolla on.

Eilinen meni hieman yli vaikka ei mitään järisyttävää tapahtunukaan, mutta ylilyöntejä on turha kiistää. Todennäköisesti joskus jossain paikkakunnalla ne joutuvat/pääsevät tappelemaan kunnolla. Ennemmin tai myöhemmin. Sääli.

Edit. korjasin kirjoitusvirheet ja lisäilin jotain....
Viimeksi muokannut Suntio päivämäärä Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 23:15, muokattu yhteensä 1 kerran
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Olkku » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 21:58

SM-liiga aikoo näköjään antaa periksi, näille ääriliikeille.

http://www.satakunnankansa.fi/pikauutiset/#2

Omat katsomonosat vierasfaneille ym...
27.11 1997 - 09.07 2013 Remu
Olkku
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 10150
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 21:14
Paikkakunta: Nakkila

ViestiKirjoittaja Suntio » Sunnuntai, 16 Syyskuu 2007, 23:44

Olkku kirjoitti:SM-liiga aikoo näköjään antaa periksi, näille ääriliikeille.

http://www.satakunnankansa.fi/pikauutiset/#2

Omat katsomonosat vierasfaneille ym...


http://www.satakunnankansa.fi/blogit/kiekkokansa/

Tuolla kiekkokansan blogissa isompi juttu ja kommentti aiheesta. Nyt tuntuu että hiukan lähdetään liioittelemaan jos jotain karsinoita aletaan vääntämään. Ei ihmisten liikkumisvapautta voi niin rajoittaa. Järjestyksenvalvonta lailliseen kuntoon joka hallissa niin auttaisi jo paljon.

Sitä paitsi ei tälläiset esille nostetut järjestelyt poista sitä, että pelin jälkeen/ennen samat jannut kuitenkin haastavat riitaa käytävillä tai pihalla. Taikka kuulemma vaikka Cumuluksen pihalla kuten Raumalla. Vai mitä hemmettiä, tehdäänkö niille liikkuva karsina leveänä kuljetuksena vai ihan oma poliisisaattue? :o
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Emeritus » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 08:05

Samaa mieltä. Eipä karsinoilla saavuteta kuin ehkä hetken rauha. Liikutaan sieltä erätaukojen aikana jne... Toki järjestäjien kannalta helpompaa. Ongelman syy ei häviä mihinkään, tokikaan sen poistaminen ei ole SM-liigan tehtävä.

Päivän Aamulehdessä Rauman poliisin haastattelu. Sen mukaan yksi vietiin putkaan ja muutama pois hallista. Ja edelleen poliisi toteaa, että tilanne rauhoittui kun muutama kiihottaja ja sivullisten tönijä saatiin ulos hallista.
Avatar
Emeritus
Director of Scouting
Director of Scouting
 
Viestit: 8580
Liittynyt: Keskiviikko, 20 Syyskuu 2006, 18:38

ViestiKirjoittaja IRI » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 08:24

Tästä vähän lisää. "Helsingin Jokerien virallisen faniklubin nimi on Jokerifanit ry. Yksi sen hallituksen jäsenistä vakuutti lauantaisen ottelun jälkeen, ettei klubilla ole mitään tekemistä ultrien kanssa."
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 12:55

IRI kirjoitti:Tästä vähän lisää. "Helsingin Jokerien virallisen faniklubin nimi on Jokerifanit ry. Yksi sen hallituksen jäsenistä vakuutti lauantaisen ottelun jälkeen, ettei klubilla ole mitään tekemistä ultrien kanssa."

Ja tämän lukemalla tuon yhteyden kieltämisen voinee vähintäänkin kohtuullisin perustein kyseenalaistaa. Virallisen faniklubin sivun kannattajaohjeistus vilisee samaa uhoavaa termistöä yms. kuin nuo Ultras-tyypit toistelevat omilla sivuillaan.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Suntio » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 16:22

"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Olkku » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 18:03

27.11 1997 - 09.07 2013 Remu
Olkku
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 10150
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 21:14
Paikkakunta: Nakkila

ViestiKirjoittaja Suntio » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 18:19

Nauttikaamme muutaman kuvan verran helsinkiläisestä kannattajakulttuurista.

http://www.tahtipari.1g.fi/kuvat/jokeri ... jpg/medium
http://www.tahtipari.1g.fi/kuvat/jokeri ... jpg/medium
http://www.tahtipari.1g.fi/kuvat/jokeri ... jpg/medium
http://www.tahtipari.1g.fi/kuvat/jokeri ... jpg/medium
http://www.tahtipari.1g.fi/kuvat/jokeri ... jpg/medium

Siinä linkkejä kuviin. Ei viitsi koko kuvia tänne liittää. Sieltä sivuilta vaan selaamaan lisää katsottavaa.

Olkku kirjoitti:UJ:n vastine


En haluaisi jeesustella, mutta luin sen ja en pidä tuota vastinetta yhtään minään.
"Dumari on iso ja väkivaltanen, enemmän koneen kuin ihmisen kaltainen. Sillon robottikädet, sil on moottoripää, sil on sähköpumppu joka jyskyttää!"
Avatar
Suntio
Assistant Coach
Assistant Coach
 
Viestit: 4249
Liittynyt: Tiistai, 12 Syyskuu 2006, 22:34
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 18:29

friikki kirjoitti:En haluaisi jeesustella, mutta luin sen ja en pidä tuota vastinetta yhtään minään.

Eipä se nyt olekaan juuri mitään. Kategorisesti kaikki kielletään... mitään ei tapahtunut, kaikki toimivat asiallisesti. Juurikin niin joo ja media vääristelee ja Jokeri-kannattajia vihataan.

Sinällään Rauman tapahtumat eivät onneksi olleet tuon kummempia, mutta tuollainen vihan lietsonta johtaa vielä pahempaan, jos siihen ei pian puututa. Ja tuo penkeillä seisoskelu ja hyppiminen ei minun kaaliini mene olkootkin vain eurooppalaista uutta hienoa fanikulttuuria. Istumapaikka on istumapaikka ja jos seisoa pitää, niin kyllä se onnistuu siinä penkin edessäkin.

EDIT: Se kuva jossa punainen savupanos käryää auton alla, niin kuvaa tutkimalla voi kyllä päätellä, että auto on todennäköisesti liikkeessä ja ajamassa panoksen yli. Tosin voi olla, että se heitettiin juuri auton eteen, sitähän kuva ei kerro. Joka tapauksessa tuommoisten savujen ja soihtujen käyttö ei mielestäni ole kovin mukavaa eikä ainakaan laillista. Puhumattakaan siitä, että nämä Ultraset haluaisivat, että ainakin soihtuja saisi käyttää myös hallissa. Ihan oikeasti, niin niiden nettisivulla lukee... ei ehkä ole sitten tullut mieleen, että kyseessä on sisätila, jossa on tuhansia ihmisiä.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

ViestiKirjoittaja Metalwarrior » Maanantai, 17 Syyskuu 2007, 18:42

Jos minulta kysytään, mokomat ultrat joutavat porttikieltoon. Tietynlainen "kulttuuri" pysyköön liigasta poissa. Kun tuon jengin touhuja katseli Raumalla, niin kähinöitähän nuo vain hakevat. Lukon voittomaali oli makea niitti myös noille mulkeroille.
What we do in life, echoes in eternity
Metalwarrior
Assistant Captain
Assistant Captain
 
Viestit: 1698
Liittynyt: Maanantai, 11 Syyskuu 2006, 22:09

Seuraava

Paluu Yleinen jääkiekkokeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron