Jääkiekon Mestarien Liiga

Keskustelua jääkiekkosarjoista (Mestis, Suomi-sarja, naiset, junnut, NHL, AHL, Elitserien jne.)

Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja IRI » Maanantai, 09 Joulukuu 2013, 13:08

IIHF julkisti tänään uuden Mestarien Liigan johon on ensimmäisessä "arvonnassa" otettu mukaan kuusi suomalaisjoukkuetta. Mestarien Liiga sinänsä kuulostaa hienolta, vrt. jalkapallon vastaava, mutta kun tässä jääkiekon konseptissa ei ole oikeastaan mitään samaa kuin jalkapallossa eikä mitään, mikä tekisi siitä edes teorian tasolla tulevaisuudessa yhtä hienoa kuin jalkapallossa.

Suomesta mukaan ovat ilmoittautuneet IFK, JYP, KalPa, Kärpät, Tappara ja TPS. Siis hetkinen, viime kauden hopea- ja pronssijoukkue plus neljä "ynnämuut"-sijoille jämähtänyttä? Mikä helvetin Mestarien Liiga se sellainen on? Ruotsista mukaan on kelpuutettu jopa Allsvenskanissa pelaava Djurgården. Siis mitä ihmettä? En jaksa edes katsoa, onko joukkoon saatu mahtumaan joku oikeasti oman maansa mestarijoukkue. Anteeksi nyt vain, mutta tämä kuulostaa äkkiseltään vain nimeltään muutetulta European Trophylta tai European Hockey Leaguelta (johon muuten Lukkokin aikanaan osallistui).

Näin äkkimietinnällä täysin pystyynkuollut ajatus jo tässä vaiheessa. Jos aiemmillakin viritelmillä ollaan törmätty sekä yleisö- että valuuttakatoon, niin mikä tästä "konseptista" nyt tekee yhtään sen paremman yrityksen?
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja Metsästäjä » Maanantai, 09 Joulukuu 2013, 13:21

IRI kirjoitti:Suomesta mukaan ovat ilmoittautuneet IFK, JYP, KalPa, Kärpät, Tappara ja TPS. Siis hetkinen, viime kauden hopea- ja pronssijoukkue plus neljä "ynnämuut"-sijoille jämähtänyttä? Mikä helvetin Mestarien Liiga se sellainen on? Ruotsista mukaan on kelpuutettu jopa Allsvenskanissa pelaava Djurgården. Siis mitä ihmettä? En jaksa edes katsoa, onko joukkoon saatu mahtumaan joku oikeasti oman maansa mestarijoukkue. Anteeksi nyt vain, mutta tämä kuulostaa äkkiseltään vain nimeltään muutetulta European Trophylta tai European Hockey Leaguelta (johon muuten Lukkokin aikanaan osallistui).

Tuo ryhmä vaikuttaa lähes samalta, joka vääntää tosissaan joka kesä sitä jotain kesähöntsysarjaa ennen SM-liigan alkua. Heh! Tuosta sarjasta se Halliskin unelmoi ja aikoi osallistua kolmen joukkueen turvin (Manchester, AIK ja Jokerit). Voi, voi! Pelicansit ei ole mukana. Olisi Ilmaveivi Pasilla ja Halliksella pari rautaa enemmän tulessa ensi talvena. Ajatuksena on, että Pelicansit on ensi talvena Jokerien farmijoukkue. Turkulaisena on tullut seurattua kyseistä kesähöntsysarjaa melko tarkkaankin (Työmaalle tulee Turkkari ja HS- ulkomaanlehti).

Ensinnäkin aiempina vuosina TPS ei ole saanut sarjan alussa porukkaa pysymään ehjänä Liigan alkuun. Joinakin vuosina tosiaan on suuri osa avainpelaajista jo ollut valmiiksi telakalla kauden alussa. Aika kovaa ovat varsinkin nuo Itä-Euroopan joukkueet ottaneet miestä. Joka kesä loukkaantumisten keskellä olen ajatellut, että onneksi Lukko ei pelaa näitä kesähöntsyjä.

Vai nyt muodossa Mestarien Liiga.
20-6-13
Avatar
Metsästäjä
Captain
Captain
 
Viestit: 2938
Liittynyt: Maanantai, 11 Syyskuu 2006, 22:21
Paikkakunta: Turku

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Maanantai, 09 Joulukuu 2013, 15:35

IRI kirjoitti:IIHF julkisti tänään uuden Mestarien Liigan johon on ensimmäisessä "arvonnassa" otettu mukaan kuusi suomalaisjoukkuetta. Mestarien Liiga sinänsä kuulostaa hienolta, vrt. jalkapallon vastaava, mutta kun tässä jääkiekon konseptissa ei ole oikeastaan mitään samaa kuin jalkapallossa eikä mitään, mikä tekisi siitä edes teorian tasolla tulevaisuudessa yhtä hienoa kuin jalkapallossa.

Ja kun jalkapallon puolella on todella toimiva konsepti, jota vielä oikeasti arvostetaan, niin miksi ei sitä voinut soveltaa jääkiekkoon. Oikeasti edellisellä kaudella parhaiten menestyneiden joukkueiden turnaus, jossa alkulohkojen kautta edetään pudotusvaiheeseen ja lopulta finaaliin, jonka voittaja voisi aidosti markkinoida itseään Euroopan mestarina.

Ensinnäkin mukaan pitäisi saada kaikki merkittävät jääkiekkomaat. Nyt paketista puuttuvat Venäjä ja Slovakia. Ensinmainitun saaminen mukaan voi tietysti olla vaikeaa, jos se kokee tällaisen liigan KHL:n kilpailijaksi (länteen laajentumisen ajatushan lienee tehdä KHL:stä vanhan mantereen NHL). Tanska on sinnikkäästi roikkunut MM-kisojen A-ryhmässä, joten kyllä sen mukanaolo olisi ihan yhtä perusteltua kuin Itävallan.

Jos vaikka lähtisi siitä, että Mestareiden liigassa olisi 32 joukkuetta kuten nytkin ilmeisesti tulee olemaan. Kiintiöpaikkojen lisäksi mukaan otetaan kourallinen joukkueita menestyksen perusteella. Itse ottaisin lähtökohdaksi vaikkapa jo edellä mainitsemani MM-kisojen A-ryhmän. Siellä on 14 eurooppalaista maata, joten vastaava määrä paikkoja saataisiin täytettyä ko. maiden mestarijoukkueilla. KHL tuo oman ongelmansa tähän, koska mm. Latvian, Ukrainan, Kazakstanin ja Valko-Venäjän kansallisten sarjojen taso taitaa olla perin vaatimaton. Kyllä tuonkin jotenkin pystyisi ratkaisemaan. Sen jälkeen jäljelle jäävät paikat täytettäisiin sarjojen painoarvon perusteella kuten futiksenkin puolella Serie A:lla, La Ligalla ja Premier Leaguella on enemmän paikkoja kuin esim. Veikkausliigalla.

32 joukkuetta jaetaan 8:aan neljän joukkueen alkulohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja marraskuun maaottelutauolla. Kolme ottelua per joukkue. Toinen kierros joulutauolla, jonka jälkeen kunkin alkulohkon kaksi parasta menisivät jatkoon. Helmikuun tauolla pudotuspelien 1. ja 2. kierrokset, jolloin keväälle sarjojen päättymisen jälkeen jäisi pelattavaksi sijoitusottelut ja finaali neljän parhaan kesken.

Toinen vaihtoehto olisi ripotella noita pelejä tasaisesti pitkin kautta, jolloin erillisiä "maaottelutaukoja" ei enää olisi ja kansallisten liigojen pelitahti harvempi, mikä mahdollistaisi näiden CHL-pelien pelaamisen.

Mene ja tiedä, mutta ainakin nykyinen konsepti (mukana vain osa maista ja suurin osa joukkueista kiintiöpaikoilla) vesittää koko homman niin, että tuon tuotoksen nimittäminen mestarien liigaksi on lähinnä nimen halventamista. European Trophyn kopio, jossa vain oikeastaan nimi muuttui. En jaksa uskoa, että tämä systeemi tällaisena on kovin pitkäikäinen. Yleisö ei tätä tule omakseen ottamaan.

EDIT: Eikun uuden CHL:n joukkuemäärä onkin 40 eli 13 paikkaa kiintiöityjen päälle. Mielenkiintoista.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Tiistai, 10 Joulukuu 2013, 20:13

Ilta-Sanomissa oli juttua tästä Mestarien liiga -virityksestä. Ensin haastatellaan Harkimoa, jonka mukaan Jokerit olisi halunnut mukaan CHL:ään. Harkimo sanoo, että heitä ei kuitenkaan mistään hinnasta haluttu mukaan ja epäilee tietävänsä syyt, miksi Jokerit ei mukaan päässyt. Sen IS (jutun kirjoittaja Petri Seppä) heittää omat spekulaationsa kehiin ja kutoo kokoon melkoisen salaliittoteorian. Suomen (so. 1ügan) edustaja CHL:n johtoportaassa on HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi. Aika vahva mandaatti Everillä pitäisi olla, jos hän yksin pystyisi torppaamaan Jokerien osallistumisen, jos se olisi tuonut CHL:ään mukaan kuusi muuta KHL-joukkuetta (viisi Venäjältä ja Slovan Bratislava) kuten jutussa väitetään venäläismedioissa kirjoitetun.

Everi tietenkin kiistää, että kyseessä olisi nimenomaan Jokereista. Sen sijaan hän sanoo, että KHL:ää ei haluttu mukaan venäläisten esittämillä ehdoilla ja sitä kautta Jokeritkin tulevana KHL-seurana on ulkona. Everi viittaa myös pitkiin etäisyyksiin ja keskieurooppalaisten isoihin epäluuloihin KHL:ää kohtaan.

Melkoista juttua. Miksi KHL olisi nimenomaan halunnut mukaan Jokerit, mutta ei esim. Lev Prahaa tai Dynamo Riikaa? Miten ihmeessä IFK:n ja Jokereiden keskinäinen kissanhännänveto voisi olla niin iso juttu, että Everi suomalaisten edusmiehenä saisi torpattua KHL:n ulos kuvioista kokonaan?
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Torstai, 21 Elokuu 2014, 22:12

Seurailin televiisorista vähintään toisella silmällä suomalaisjoukkueiden kaikkia illan viittä peliä. Kesäterässä olevien osin jopa innottomalta näyttäneiden joukkueiden virheiden värittämää havaijikiekkoa puolityhjille katsomoille rumissa pelipaidoissa (huippuna parhaiden pistenikkarien Cramo Top Scorer -loimet). Fyysisyys ja taistelu loistivat poissaolollaan. Ymmärrettävää toki, että loukkaantumisia vältetään viimeiseen asti. Päätavoite lienee kaikilla lähes poikkeuksetta kansallisissa sarjoissa. Paljon on tekemistä, jos CHL:stä halutaan joskus saada oikeasti myyvä ja mielenkiintoinen jääkiekkotuote.

Maaleja toki nähtiin ja hienojakin oli mukana useampia. Silti päälimmäiseksi jäi vahva maku höntsäkiekosta. Huolimatta siitä, että MTV:n asiantuntijat tauoilla hehkuttivat CHL:n kansainvälistä huikeutta. Nurminen ja Pirnes tokikin tietysti tietävät, mistä palkkashekki tulee. Samoin ko. mediakonsernin kaikissa lätkäaiheisissa jutuissa on jo parin viikon ajan ollut sama mauste. Pelaajat ja valmentajat ovat olleet kilvan kertomassa kuinka eivät oikein edes jaksa varrota CHL:n alkua.

Eväät hyvään kiekkotuotteeseen ovat olemassa, mutta ensimaistiaisten perusteella pullo menee vielä keskenkäyneenä kellariin.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja IRI » Perjantai, 22 Elokuu 2014, 08:30

Trekolmestar kirjoitti:Seurailin televiisorista vähintään toisella silmällä suomalaisjoukkueiden kaikkia illan viittä peliä. Kesäterässä olevien osin jopa innottomalta näyttäneiden joukkueiden virheiden värittämää havaijikiekkoa puolityhjille katsomoille rumissa pelipaidoissa (huippuna parhaiden pistenikkarien Cramo Top Scorer -loimet).

Katselin KalPa-Sparta Praha-ottelun kolmatta erää kolmannella korvalla ja hieman saman tyyppisiä havaintoja täällä. Toki otos on itsellä sangen pieni. Peli näytti aika pitkälle siltä, miltä peli tähän aikaan vuodesta näyttää. Hosumista, huiskimista, virheitä ja helppoja/halpoja maaleja. Katsotaan nyt, mihin pelit muuttuvat, kunhan joukkueet saavat niitä enemmän alle. Ja tietysti sellainen juttu, että kaukalossa ei ollut "oma" joukkue, niin silloin mielenkiintokin on huomattavasti pienempää.

Apropå, löytyykö jostakin helposti otteluiden yleisömääriä? Pikaisella etsimisellä Wienissä oli ollut about 3650 ja Geneve-Servetten pelissä rapeat 5000 katsojaa.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja Trekolmestar » Perjantai, 22 Elokuu 2014, 23:00

Kirsikkana kakun päällä TPS-Bolzano -peli ja taululle 9-0. Kaikki muutkin pelit tähän mennessä enemmän tai vähemmän lepsua harjoitushöntsää. Nyt pitäisi hälytyskellojen soida. Jos CHL:stä on tarkoitus tehdä myyvä tuote, niin näyteikkuna on toistaiseksi jäänyt tyhjäksi. Ei tällaisesta löysäilystä kukaan järkevä maksa edes alennushintaa.
"No höh, kysy sitä tiäksää kato. Iha hölmöläise hommaa taas."
Avatar
Trekolmestar
Chairman of the Board
Chairman of the Board
 
Viestit: 17419
Liittynyt: Maanantai, 18 Syyskuu 2006, 08:28
Paikkakunta: Lapijoki

Re: Jääkiekon Mestarien Liiga

ViestiKirjoittaja IRI » Keskiviikko, 08 Lokakuu 2014, 08:22

Heitänpä tuolta Lukkoa ja CHL-menoa koskevasta ketjusta tänne:
Trekolmestar kirjoitti:Yleisömäärä karvan päälle 2500 sierainparia. Ulkomaanreissujen kustannukset huomioiden pitäisi varmaan mennä aika pitkälle, että tässä touhussa olisi jotain järkeä. Onneksi Lukko ei kuulu CHL:n perustajajäseniin, jotka osallistuvat sarjaan vuodesta toiseen menestyksestä riippumatta. :PRRRT

Niin, eikö lehdessä ollut, että alkulohkon vierasmatkojen kustannukset nousevat suurin piirtein 100k paikkeille. Kolme kotiottelua, joissa yleisöä on ollut yhteensä 8345 päätä. Olisiko lipun keskihinta näissä peleissä 12 €(?), jolloin lipputulot olisivat bautsit 100k. Siihen lisäksi kaikki oheismyynti (joka ei tietenkään ole mitenkään tolkuttoman suurta). Ei taida aivan kattaa kuluja vielä. Maksaa se ottelun järjestäminenkin jotain.

Suomalaisilla jengeillä katsojakeskiarvot ovat välillä 1906-3843 nuppia. Heikoimpana JYP, parhaana Kärpät. JYPin kehno lukema ei siinä mielessä yllätä, että Jypinkylässä on muutenkin tällä kaudella käynyt katsojakato. Alla kotimaisten joukkueiden katsojakeskiarvot ja sijoitus tässä taulukossa.
Koodi: Valitse kaikki
9     Karpat Oulu           2    7686     3843
15    TPS Turku             3    10263    3421
16    IFK Helsinki          3    10011    3337
19    SaiPa Lappeenranta    3    9162     3054
28    Lukko Rauma           3    8345     2781
29    Tappara Tampere       3    8337     2779
31    KalPa Kuopio          3    7691     2563
35    JYP Jyvaskyla         3    5719     1906

Melkoinen haitari on katsojaluvuissa, mikä sinänsä ei ole yllätys. Parhaat vetävät yli 5000 katsojaa (Berliini, Mannheim, Kosice, Hampuri), heikoin alle tuhat. Sikäli aloitusaika uudelle liigalle oli viittä vaille kehnoin mahdollinen kun mietitään yleistä taloudellista tilannetta, joka ei voi olla osaltaan vaikuttamatta yleisömääriin. Nyt en jaksa sen enempää zoomailla hallien täyttöasteita, mutta näiden 5000 katsojan joukkuiden halleissa kapasiteetti on jotakuinkin 35-45-prosenttisesti käytössä, paitsi Kosicessa, jossa täyttöaste on kohtuullisen hyvää luokkaa. Englanninkielinen Wiki kertoo, että kapasiteetti on 8378, suomenkielisen vastaavan mukaan 7628 eli täyttöaste on jotain 60-65 % välillä. Suomessa taidetaan olla hyvin lähellä tuota 35-45 % haitaria myös.

Kyllä itselle tuli (oikeastaan eilisen pelin myötä) sellainen olo, että CHL saattaa olla ihan pätevä sarja parin-kolmen vuoden päästä. Tässä kohtaa ensimmäinen korjausehdotus olisi joukkueiden määrä. 44 joukkuetta mitä erikoisimmin perustein on yksinkertaisesti liikaa. En ole asiasta mitään kuullut/lukenut, mutta voisin veikata, että joukkuemäärä tulee supistumaan jo ensi kaudeksi.
Avatar
IRI
Managing Director
Managing Director
 
Viestit: 13528
Liittynyt: Maanantai, 23 Lokakuu 2006, 18:07


Paluu Muut jääkiekkosarjat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron